Legumele saptamanii: andivele, broccoli si ridichile

LegumeAndiveBroccoliRidichi
Foto

 Cumpara Alege-le pe cele de culoare alba si verde, cu coaja stralucitoare, si cu frunzele fara nicio decolorare. Alege-i pe cei care au buchetelele tari si de culoare verde inchis.
 
 Cauta-le pe cele cu coaja alba sau roz, stralucitoare si cu frunzele verzi si proaspete.
 
Prepara Indeparteaza stratul exterior, taie baza si arunca frunzele. Taie-le tulpinile si culege orice frunza uscata.
 
 Spala-le si taie-le frunzele, apoi mananca restul.
 Gateste Mananca-le crude, fierte sau ca si garnitura. Fierbe-i la aburi pana cand capata o culoare usor galbuie.
 
 Mananca ridichile in salate sau inmoaie-le in diferite sosuri. Le poti folosi pentru a da un pic de culoare cartofilor prajiti.
Pastreaza Le poti pastra in frigider timp de o saptamana, ambalate in hartie.






 Ambaleaza-i si pune-i in cutia de alimente a frigiderului, pentru maximum o saptamana.
 
 Pastreaza-le in frigider, ambalate, pentru cel mult o saptamana.
 
 ReteteAndive cu somon si creveti

Salata calda cu carne de pui

Salata de andive cu fasole
 

Paste cu broccoli si sos pesto

Paste cu broccoli si trei feluri de branza

Orez cu legume
 

Salata de cruditati

Gnocchi cu legume de vara

Salata cu legume
 

 

 

Oana Racheleanu; Foto: Shutterstock.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente