Legătura dintre tatuaje și cancer. La ce riscuri te expui?

Tatuajele sunt din nou în tendințe și chiar dacă sunt foarte interesante, iar unele dintre ele spun adevărate povești, riscurile sunt destul de mari pentru cei care aleg să își facă un astfel de desen pe piele.

Până acum se credea că tatuajele nu ne pot pune sănătatea în pericol, atât timp cât sunt făcute într-un salon specializat, în care toate ustensilele folosite sunt dezinfectate și sterilizate. Chiar dacă acest lucru este foarte important, există și alți factori care ne pot îmbolnăvi.

La ce riscuri te expui atunci când îți faci un tatuaj?

Poate că ți-l dorești de foarte mult timp și înseamnă enorm pentru tine, însă trebuie să te gândești de două ori înainte de a-ți face un tatuaj și să iei în calcul toate riscurile la care te expui. Specialiștii au studiat această problemă în detaliu și au descoperit că între cancer și tatuaje există o legătură foarte strânsă. Mai exact, în cerneala folosită pentru a realiza tatuajele există foarte multe toxine, care odată ce au intrat în contact cu pielea, ajung direct în sânge, se localizează la nivelul ganglionilor limfatici și determină umflarea acestora. Astfel, aceștia se modifică și nu mai sunt capabili să lupte împotriva infecțiilor. Cu un sistem imunitar slab, organismul nu va face față bacteriilor, iar riscul de a dezvolta diverse tipuri de cancer este unul ridicat.

Cel mai periculos compus care există în cerneala folosită la realizarea tatuajelor este dioxidul de titan, potrivit dailymail.co.uk. Studiind această substanță, oamenii de știință au descoperit că aceasta ar putea favoriza apariția cancerului și ar împiedica organismul să se vindece în cazul apariției anumitor boli.

Dacă ești interesat de această artă, află cum se fac tatuajele!

Foto: shutterstock.comcuri

Citește și:

Ce se întâmplă atunci când bei prea multă apă

Alimentația mamei care alăptează. Ce alimente și băuturi sunt recomandate în timpul alăptării

Aceasta este planta îngerilor, tratamentul minune pentru cele mai grave afecțiuni

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului