Legătura dintre despărțiri și agravarea problemelor de sănătate. Cum te pot influența neînțelegerile din cuplu?

Problemele din relația de cuplu ajung să ne schimbe starea de spirit, ne determină să ne pierdem interesul pentru diferite activități care înainte de făceau plăcere și ne influențează puterea de concentrare. Pe lângă aceste schimbări notabile, problemele emoționale ajung să își pună amprenta și pe starea de sănătate.

O mulțime de persoane au afirmat că starea lor de sănătate s-a agravat în urma unei despărțiri sau atunci când au traversat o perioadă mai dificilă din punct de vedere emoțional. Dacă inițial acest lucru era văzut doar ca o formă de victimizare, studiile care au avut la bază acest subiect au arătat că există o legătură destul de strânsă între despărțiri sau problemele din relația de cuplu și agravarea anumitor boli.

Legătura dintre despărțiri și agravarea problemelor de sănătate

Pentru a vedea în ce măsură dezechilibrele emoționale își pun amprenta asupra sănătății, oamenii de știință au monitorizat starea de sănătate a 145 de pacienți diagnosticați cu artrită și 129 de pacienți care sufereau de diabet de tip 2, potrivit dailymail.co.uk. Ținând o evidență a problemelor de sănătate și a disputelor din familie, cercetătorii au arătat că în cazul pacienților care aveau în mod constant probleme în cuplu, durerile deveneau mult mai puternice, iar problemele de sănătate aveau tendința de a se agrava.

Această cercetare vine în sprijinul altor câteva studii care au demonstrat că mariajul poate reduce riscul de infarct miocardic sau demență.

Problemele emoționale pot avea un impact puternic asupra organismului, atât la nivel psihic, cât și fizic, lucru care îi determină pe cercetători să vadă o legătură puternică între acestea și agravarea stării de sănătate.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care ar putea fi cauza sindromului ovarelor polichistice?

Fibrilaţia atrială, afecțiunea gravă care nu prezintă simptome. Ce trebuie să faci pentru a o depista?

Cum te ajută mierea de Manuka să spui adio simptomelor neplăcute cauzate de alergiile de sezon

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului