Fibrilaţia atrială, afecțiunea gravă care nu prezintă simptome. Ce trebuie să faci pentru a o depista?

Afecțiunile care nu prezintă simptome sunt un real pericol pentru sănătate, acestea dezvoltându-se treptat și putând să ducă la deces. În această categorie poate fi inclusă și fibrilația atrială, o boală apărută la nivelul inimii și care poate declanșa probleme grave de sănătate. 

Pentru că simptomele nu sunt vizibile, foarte multe persoane ajung să depisteze fibrilația atrială abia după ce au suferit un accident vascular cerebral. Șefa secției de cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, medicul Irinel Parepa,  atrage atenția că fibrilația atrială crește de 5 ori riscul de accident vascular cerebral ischemic și că gradul de mortalitate în rândul persoanelor care se confruntă cu această afecțiune este foarte ridicat. Dacă nu duce la deces, accidentul vascular cerebral apărut în urma fibrilaței atriale poate lăsa urme grave, pacienții confruntându-se cu dizabilități majore.

Fibrilaţia atrială, afecțiunea gravă care nu prezintă simptome

Diagnosticarea fibriliației atriale poate salva vieți și asta pentru că atunci când această boala este ținută sub control, riscul de a dezvolta complicații este mult mai scăzut. În cazul pacienților diagnosticați cu fibrilație atrială, contracțiile atriilor lipsesc, ceea ce face posibilă apariția unor boli grave.

Pentru a depista această boală, vizita la medicul de familie este esențială. Acesta monitorizează starea de sănătate și poate descoperi atunci când există o problemă la nivelul inimii. O simplă electrocardiogramă poate ajuta la punerea diagnosticului, mai ales atunci când sunt detectate tulburări de ritm. Persoanele diagnosticate cu hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate sau care se confruntă cu sindormul de apnee în somn prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta fibrilația atrială, potrivit mediafax.ro.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce efecte negative are alcoolul asupra sănătății dentare

Cum te ajută mierea de Manuka să spui adio simptomelor neplăcute cauze de alergiile de sezon?

Hipotiroidismul, boala care afectează tot mai multe femei, dar care foarte rar este diagnosticată. Care sunt principalele simptome?

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului