La ce pericole te expui atunci când porți șlapi?

La ce pericole te expui când porți șlapi

Șlapii nu lipsesc din bagajul de vacanță și sunt purtați de multe persoane în perioada sezonului cald. Chiar dacă sunt foarte comozi, cei care îi poartă frecvent își pun sănătatea în pericol. 

În perioada sezonului cald, oamenii au tendința de a alege piese vestimentare cât mai lejere. Pentru că sunt comozi, lasă pielea să respire și pot fi purtați foarte ușor, șlapii sunt cea mai inspirată alegere, mai ales când mergem la plajă, potrivit dailymail.co.uk. Cu toate acestea, medicii ne recomandă să nu îi purtăm în permanență și asta pentru că ne pot cauza probleme la nivelul picioarelor și ne pot modifica postura corpului.

La ce pericole te expui atunci când porți șlapi?

Șlapii îți pot schimba în mod radical mersul și pot duce la apariția unor probleme la nivelul tendonului lui Achile. În plus, ei pot declanșa fasceita plantară, o afecțiune a călcâiului, care este însoțită de dureri foarte puternice.

Durerile de spate pot să apară în urma purtării unei perioade îndelungate a șlapilor, iar riscul de a-ți fractura degetele sau de a te împiedica este mult mai ridicat, totul din cauza modului în care au fost gândiți acești papuci.

Aceste afecțiuni pot pune sănătatea în pericol pe termen lung, pacienți având nevoie de o lungă perioadă de recuperare imediat ce problemele au apărut. Sfatul specialiștilor este să evităm acest articol vestimentar, iar dacă totuși se numără printre alegerile noastre, de preferat ar fi să nu îi purtăm foarte mult timp.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum să te îmbraci la birou dacă îți dorești o promovare

Cele mai sexy costume de baie întregi. 10 modele care te vor ajuta să faci furori la plajă

Acesta este cel mai ciudat costum de baie. Tu ai purta un astfel de model?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate