Îți poți face un tatuaj dacă suferi de anemie? Iată care este părerea specialiștilor

Îți poți face un tatuaj dacă suferi de anemie

Tatuajele sunt la modă în zilele noastre. Plăcerea de a putea purta un design frumos pe piele este tentantă, acesta fiind o dovadă de iubire, dar și cel mai simplu mod de a atrage atenția cuiva. Cu toate acestea, este important ca tatuajele să fie realizate corect și, mai presus de orice, să nu afecteze sănătatea. Dacă suferi de anemie, probabil că te întrebi dacă e recomandat sau nu să îți faci un tatuaj.

Cel mai bun sfat pe care îl poți primi este să nu ȋṭi faci tatuajul pe care l-ai planificat până când nu te vei vindeca de anemie. Mai mult, dacă ai ales deja centrul de tatuaje pentru a-ṭi face designul, nu ezita să ȋi spui tatuatorului care este problema de sănătate pe care o ai. Cu siguranṭă ȋṭi va spune că este mai bine să aștepți să te recuperezi.

Îți poți face un tatuaj dacă suferi de anemie?

Există multe tipuri de anemie, unele sunt mai grave decât altele și, în funcție de acest aspect, te poți recupera mai repede sau ȋntr-o perioadă de timp mai lungă. Ceea ce au în comun diferitele tipuri de anemie este scăderea numărului de globule roșii din sânge și dificultăṭile de vindecare. Prin urmare, dacă suferi de anemie, este mai bine să nu te tatuezi singură. Este adevărat că nu există nicio pierdere de sânge la obținerea unui tatuaj, dar din cauza problemelor de cicatrizare cauzate de anemie, tatuajul nu va rămâne așa cum ar trebui să fie și este posibil ca infecțiile să apară în jurul tatuajului.

Dacă medicul ți-a spus că anemia este una obișnuită, că nu are aproape nicio consecință și că o tratezi așa cum este indicat, ȋnseamnă că nu ȋṭi asumi niciun risc dacă decizi să-ṭi faci totuşi un tatuaj. Aminteşte-ṭi să ai grijă să ȋṭi tratezi anemia în mod corespunzător, mai ales în zilele următoare tatuării. Cȃteva sfaturi ṭi-ar putea fi de folos:

  • Acoperă tatuajul și spală bine locul în fiecare zi pentru a scădea riscul infectării.
  • Utilizează cremă pentru a obține o bună vindecare pe tatuaj. Dacă ṭi-a fost recomandată o anumită cremă este important să o ai la ȋndemȃnă mereu.
  • Gȃndeşte-te bine la designul pe care îl vei alege pentru că e o alegere pe viață.
  • Alege un centru de tatuare de calitate care are măsuri de igienă excelente. În plus, adresează toate întrebările care te frămȃntă atât medicului, cât și artistului tatuator. Aceste detalii te pot ajuta cu adevărat să iei cea mai bună decizie.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

4 gesturi romantice care pot ascunde un partener toxic

Știai că există alimente care reduc anxietatea?

Scapă de febră rapid! Iată care sunt cele mai eficiente remedii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate