Italia, imaginea dezolantă a pustietății. Italienii au înțeles că trebuie să stea în casă. Pe când și românii?

Deserted city after the new protected legislation - MilanSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 4

Pentru că nu au crezut cât de mare e virulența acestui nou virus, italienii nu au tratat cu maximă seriozitate măsurile de siguranță impuse de Organizația Mondială a Sănătății. Astfel că numărul imens de oameni infectați a șocat întreaga Italie dar și comunitatea internațională. Astăzi Italia arată ca după o molimă, o imagine dezolantă a pustietății. Italienii au înțeles că trebuie să stea în casă. Pe când și românii?

De săptămâna trecută în Italia toate școlile/ instituțiile publice/ evenimentele publice de pe teritoriul țării au fost închise pentru a se evita răspândirea epidemiei de Coronavirus, care deja a scăpat de sub control.

În prezent, 11 martie, ora României 08,34, sunt confirmate oficial la nivel global un număr de 119,246 de cazuri de Coronavirus dintre care 4,300 de morți, și 66,581 de persoane recuperate.

Țara cu cele mai multe cazuri rămâne în continuare China cu un număr de 80,783 de cazuri dintre care 3,158 de decese. Pe locul 2 se situează Italia cu un număr de 10,149 de îmbolnăviri, urmată de Iran cu 8,042 de cazuri. La distanță mică dar cu un număr record de noi infectați se află Korea de Sud cu 7.755 de cazuri dintre care 242 în ultimele 24 de ore.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 29 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.789 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

Apelul instituțiilor statului către toți românii este să trateze această situație cu calm și responsabilitate civică. Dragi români, evitați deplasările, stați în case, nu ieși în aglomerații și sunați la 112 dacă simțiți că aveți febră, durere în gât și tuse seacă.

Este examenul de maturitate pe care trebuie să-l trecem cu toții…

Foto: Hepta

Citește și:

CITIȚI ȘI DAȚI MAI DEPARTE: Sfatul unui medic din WUHAN în plin focar de CORONAVIRUS

Masca ne protejează de CORONAVIRUS? Ce spune un reputat medic

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate