CITIȚI ȘI DAȚI MAI DEPARTE: Sfatul unui medic din WUHAN în plin focar de CORONAVIRUS

Foarte mulți medici din centrele de boli infecțioase din marile centre europene și nu numai au fost chemați în China pentru a ajuta la diagnosticarea, tratarea și monitorizarea noului val de îmbolnăviri cu COVID 19. Mulți, odată ajunși acolo, au transmis către cunoscuți experiența lor. Iată sfatul unui medic aflat în WUHAN în plin focar de CORONAVIRUS:
“Dacă îți curge nasul și ai secreții galben verzui nu înseamnă că ești infectat cu coronavirus. Coronavirusul provoacă un tip de pneumonie cu tuse uscată fără nasul curgător.  Acesta este cel
mai simplu mod de a identifica. Vă rugăm să spuneți prietenilor dvs. că dacă știți mai multe despre cunoștințe medicale, veți avea mai multă conștientizare a identificării și prevenirii.
Virusul COVID 19 nu este rezistent la căldură și va fi ucis la o temperatură de 26-27 de grade.  Prin urmare, bea mai multă apă fierbinte. Puteți spune prietenilor și rudelor dvs. să bea mai
multă apă caldă pentru a o preveni sau să stea la soare. A bea apă caldă este eficient pentru toți virușii.  Încercați să nu beți APĂ RECE, amintiți-vă!

Sfatul medicului despre coronavirus:

1. Are o dimensiune destul de mare (celula are aproximativ 400-500 nm  (nanometru) , astfel încât orice mască normală (nu doar caracteristica N95) ar trebui să o poată filtra.
2. Când virusul cade pe suprafața metalului, acesta va trăi cel puțin 12 ore.  Așa că amintiți-vă, dacă intrați în contact cu orice suprafață metalică, spălați-vă bine pe mâini cu săpun!
3. Virusul poate rămâne activ pe țesătură timp de 6-12 ore. Detergentul normal pentru rufe ar trebui să omoare virusul. Pentru îmbrăcămintea de iarnă, care nu necesită spălare zilnică, se poate scoate la soare pentru a ucide virusul.

Despre simptomele pneumoniei cauzate de Coronavirus:

1. Va infecta mai întâi gâtul, astfel încât gâtul va avea senzația de durere uscată, care va dura 3 până la 4 zile.
2. Apoi virusul se va amesteca în lichidul nazal și va picura în trahee și va intra în plămâni, provocând pneumonie.  Acest proces va dura 5 până la 6 zile.
3. Cu pneumonia, apar febră mare și dificultăți în respirație. Congestia nazală nu este ca cea normală.  Vei simți de parcă te-ai înecat în apă.  Este important să mergi să solicitați asistență medicală imediată dacă simți asta.

Despre prevenire:

1. Cel mai obișnuit mod de a te infecta este prin atingerea lucrurilor în public, deci trebuie să te speli pe mâini frecvent. Virusul poate trăi doar pe mâini timp de 5-10 minute, dar se pot întâmpla foarte multe în acele 5-10 minute (vă puteți freca ochii sau puteți alege nasul în mod nedorit).
2. În afară de spălarea pe mâini frecvent, puteți face gargara cu diverse soluții pentru gargarisme pe care le puteți achiziționa din farmacii, pentru a elimina sau a reduce la minimum germenii în timp ce aceștia sunt încă în gât (înainte de a ajunge în plămâni).
Foto: 123rf
Citeste și:

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Cum te speli corect pe maini

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate