Masca ne protejează de CORONAVIRUS? Ce spune un reputat medic

Persoanele care poartă zilnic în drumul lor spre serviciu masca chirurgicală au impresia că astfel sunt protejate de cea mai periculoasă boală a momentului. Masca ne protejează de CORONAVIRUS? Ce spune un reputat medic:

Este foarte probabil că va urma o pandemie, după temerile emise de Organizația Mondială a Sănătății. Dar asta nu trebuie să ne sperie sau să generăm panică în jur. Totul e să ne protejăm pe noi și pe cei dragi, să ne spălăm des pe mâni, să evităm aglomerațiile și să respectăm normele impuse de Ministerul Sănătății. Și pentru că noul Covid-19, virusul care a băgat spaima în tot mapamondul pare extrem de rezistent, un medic a scris adevărul despre masca de protecție: ne protejează sau nu de CORONAVIRUS?

Coronavirul se împăștie în întreaga lume cu o viteză amețitoare: duminică, 8 martie erau înregistrate 109,648 cazuri în toată lumea, 3,802 decese și un număr de 60,956 de persoane însănătoșite după contactarea virusului. De curând Organizația Mondială a Sănătății a distribuit 500.000 de măști către medicii din prima linie de elecție și tratare a pacienților purtători de virus. Oamenii nu se lasă nici ei mai prejos și și-au achiziționat zeci de măști fără de care nu ies din casă. Situația este la fel în toate țările…

Masca ne protejează de CORONAVIRUS? Ce spune un reputat medic american:

Directorul Centrului de Inovatie în Medicină din Cadrul Universității din New York, dr. Leora Horowitz, spune că toată această isterie creată de purtarea măștii este o grijă în plus, pentru că această mască nu protejează 100% împotriva virusului. Așadar… masca chirurgicală este indicată pentru a împiedica infecția respiratorie detectată în organism să se împrăștie în aer. Masca o poartă persoanele infectate nu cele sănătoase.

masca chirugicala

Nu există niciun studiu care certifică faptul că purtatul măștii chirurgicale ne protejează de coronavirus. Aceste măști sunt purtate de către cei care sunt bolnavi pentru a împiedica astfel, împrăștierea particulelor infestate în atmosferă.

Foto: 123rf, facebook

Citește și:

Apa minerală e periculoasă? Adevărul despre bolile pe care le poate provoca

Pateu vegetal: este toxic sau nu? Pericolul din pateul vegetal: ce se întâmplă când îl mănânci

 

Stiri coronavirus Romania – citește cele mai noi informații despre cazurile din țară

Vezi și: Cum te speli corect pe maini

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate