Istoria Sfântului Alexandru. Ce impact a avut asupra bisericii Sfântul Alexandru?

Este adevărat că sfinții sunt o parte importantă a creștinismului ortodox și că îi sărbătorim pe aceștia în zilele de sărbătoare pe tot parcursul anului. Unii oameni poartă chiar numele acestor sfinți, iar cei care poartă acest nume își sărbătoresc onomastica. Sfântul Alexandru al Constantinopolului este unul dintre acești sfinți. Sărbătoarea sa este celebrată la data de 30 august a fiecărui an.

Iată cine a fost Sfântul Alexandru și ce impact a avut asupra bisericii

Nu este clar când s-a născut Alexandru de Constantinopol sau Sfântul Alexandru. Istoria Bisericii plasează nașterea sa undeva între 237 și 244 d.Hr. Potrivit Greek City Times, se presupune că s-a născut în Calabria, Italia și i-a fost devotat lui Dumnezeu din copilărie. A murit în cele din urmă la Constantinopol în anul 337. Dincolo de asta, nu se cunosc prea multe despre viața sa înainte de a veni să slujească Domnului și Bisericii, însă există câteva detalii despre perioada în care făcea parte din clerul bisericesc.

De exemplu, el este bine cunoscut ca fiind unul dintre participanții la Primul Conciliu Ecumenic de la Niceea, care a fost înființat pentru a stabili anumite elemente ale bisericii, cum ar fi o versiune timpurie a Crezului pe care îl recităm și astăzi. De asemenea, în timpul conciliului, se spune că Alexandru a avut parte de un conflict în ceea ce privește arianismul, o mișcare religioasă în ascensiune la acea vreme care nu era considerată a fi în concordanță cu Biserica Ortodoxă.

Înainte de asta, însă, el trebuia să fie consacrat ca episcop. El a preluat funcția de episcop al Constantinopolului după ce episcopul anterior a decedat.

Astăzi, potrivit MAI, își sărbătoresc ziua onomastică cei peste 2,2 milioane de creștinii ortodocși români cu numele Alexandru, Alexandra, Alecu, Lexi, Lixandru, Lixandra, Lisandru, Lisandra, Sandru, Sandra, Alexandrin, Alexandrina, Sandrina, Sandu, Sanda, Săndel, Sănducu, Ducu, Dutu, Saşa, Alessandra, Alessandro, Alexandria, Alexandrina, Alexandro, Alexandros, Alexandr, Alexandrina, Alexie, Alexina, Alexine și Alexis.

Citeşte şi: Ce sunt îngerii. Curiozități despre îngeri

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Trending news
Mai multe din Spiritualitate