Irene Albarran – exemplul perfect că o decizie bună schimbă destine

Irene Albarran este una dintre cele mai fresh apariții pe marea scenă a competițiilor din cadrul Team PokerStars Pro. Irene, cunoscută drept „Frogy', este un antrenor respectat de poker și streamer.

Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o jucând poker?

Cred că cea mai importantă lecție pe care am învățat-o a fost să-mi folosesc intuiția. Pokerul este un joc, un sport minunat care ne învață mari lecții de viață și una dintre ele, cea care cred că este foarte importantă, este să știi să te descurci în situații intense. Stilurile de joc diferă, unele sunt dificile și trebuie să fii foarte implicat. Eu, în turnee, mă dedic 100% jocului și, de multe ori, turneele au multe variații, pot pierde, dar ăsta e farmecul jocului… Nu întotdeauna câștigi! În jocul de poker există obstacole pe care trebuie să le înfrunți, iar eu caut mereu partea pozitivă, vreau să mă bucur de joc, indiferent de rezultat, nu contează dacă este bun sau rău, mă bucur că sunt implicată. Apoi, îmi place să comentez jocurile de poker la mesele televizate. Îmi plac emoțiile, îmi plac cei care știu să-și regleze emoțiile. Pentru că dacă nu reglezi emoțiile trăiești într-un roller coaster. Echilibrul este o cheie importantă în jocul de poker, dar de fapt nu doar aici, ci în general, în viață. Pentru mine este esențial… Dacă ai o minte echilibrată poți să te bucuri de toate lucrurile mărunte pe care ți le dă viața. Lucrurile mici sunt cele mai importante în viață și la jocul de poker trebuie să te bucuri de joc în primul rând, doar de joc, indiferent de rezultat.

De ce ai nevoie pentru a fi un bun jucător de poker? Abilități psihologice sau concentrare?

Foarte bună întrebarea… Pentru mine, una dintre cele mai importante abilități este mindset-ul, adică țelul pe care și-l fixează mintea. Apoi să înveți să stăpânești arta autocontrolului și gestionarea emoțiilor. Ei bine, fără acestea două nu cred că te poți dedica 100% jocului de poker la nivel profesionist. Adică poți, dar jucând sporadic, fiind un jucător mai puțin experimentat. Însă, dacă îți dorești să te perfecționezi și vrei să câștigi, trebuie să cunoști lucrurile astea. Și trebuie să fii un jucător consecvent pentru a deprinde aceste abilități. Rutina este indicată în orice domeniu al vieții, nu doar în sport, ea ajută foarte mult. Eu, cu o zi înainte, știu ce o să fac ziua următoare și asta mă ajută foarte mult. Așadar, adăugăm pe listă: organizarea și planificarea.

La jocul de poker femeile sunt mai atente decât bărbații, din cauza naturii lor meditative sau este doar un mit?

După părerea mea este doar un mit, depinde de persoană, nu de sex, nu de gen. Depinde și de munca sau de experiența pe care o are fiecare în acest domeniu. Important este să fii un bun observator al jocului și nu cred că bărbații sunt mai atenți decât femeile sau invers. Până la urmă, cred că este o treabă personală, să observăm toate secvențele, toți jucătorii, toate mișcările, absolut totul.

Irene, cât de departe vrei să ajungi în ierarhia marilor jucători de poker?

Nu am o limită. Singurul țel pe care mi l-am propus este să ajung până la un nivel care să-mi permită să mă bucur în continuare de momente, de jocul în sine. Când nu voi mai face asta, ei bine, atunci mă voi opri. Planul meu este să continui să învăț. Mă ajută mult și Juan (Juan Pardo Dominguez, n.r), care este antrenorul meu și partenerul meu de viață. Trăiesc acum cea mai fericită perioadă a vieții mele…

Cum a devenit pokerul o parte din viața ta?

L-am cunoscut pe Juan Pardo și toată viața mea s-a schimbat, m-am dedicat în totalitate relației noastre. El mi-a vorbit despre jocul de poker, apoi tot el m-a învățat tot ce știu. Într-adevăr și eu eram foarte curioasă, iar Juan m-a întrebat într-o zi de ce nu mă dedic pokerului profesionist… și i-am spus da. Și de atunci a devenit oficial antrenorul meu. Așa am început, apoi am lăsat totul în urmă, jobul meu, am părăsit Spania și acum locuiesc în Marea Britanie. Am început să studiez serios, zilnic, să citesc recenzii, mi-am făcut propriul meu canal de streaming și am început să cresc, ușor, ușor. Și iată, astăzi, pokerul e parte din viața mea, este pasiune, plăcere, job, totul. Majoritatea prietenilor mei sunt și ei în acest domeniu.

Care este cel mai mare ghinion pe care îl poți avea într-un joc de poker?

Pentru mine, cel mai rău lucru care mi se poate întâmpla într-un joc de poker este să simt că am luat o decizie pe care nu o mai pot repara. Dacă ies din joc, nu mă supăr, dacă pierd, nu mă supăr… Dar când îmi dau seama că am luat o decizie proastă, mă enervez, pentru că asta depinde doar de mine. De îndată ce turneul se termină, revizuiesc cum ar fi trebuit să joc și ce decizie trebuia să iau.

Pentru tine jocul de poker a însemnat o schimbare de destin?

Ce frumos spus… Da! Mi-a schimbat mai mult decât destinul, mi-a schimbat viața, iar acum nu-mi pot imagina ce ar fi fost viața mea dacă nu aș fi descoperit că sunt bună la poker. Mi-am descoperit pasiunea, mi-am făcut prieteni noi în toată lumea, călătoresc în turnee prin multe țări, ador să călătoresc, să intru în competiții, să comentez live. Îmi place foarte mult să cunosc oameni noi. Este un vis ceea ce trăiesc astăzi… Mi-am găsit drumul și mă simt împlinită.

Foto: Manuel Kovsca

Jennifer Shahade: În viață nu poți avea rezultate concrete fără concentrare maximă'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje