Insolația, principala problemă a sezonului cald. Uite cum poți evita apariția acesteia

Insolația se numără printre cele mai comune probleme cu care persoanele se confruntă în timpul verii, mai ales atunci când temperaturile depășesc cu mult valorile normale ale perioadei. 

Organismul uman reacționează atunci când se confruntă cu schimbări semnificative de temperatură, căldura excesivă fiind un factor care poate cauza probleme grave de sănătate. Insolația reprezintă o problemă de ordin medical care apare în momentul în care corpul este expus la soare o perioada îndelungată de timp. Astfel, acesta nu mai are capacitatea de a se adapta, iar problemele de sănătate și starea generală proastă încep să își facă simțită prezența.

Care sunt simptomele insolației?

Primul semn care indică apariția insolației este creșterea temperaturii corpului. Atunci când termometrul arată mai mult de 37 de grade Celsius, în interiorul organismului există în mod cert un dezechilibru. Alte simptome sunt durerea de cap, amețeala, crampele musculare, starea de confuzie, ritmul cardiac accelerat, iar în cazuri grave, inconștiența sau convulsiile.

Aceste simptome se dezvoltă în mod treptat, iar pe măsură ce timpul trece, starea pacientului este din ce în ce mai gravă.

Riscul de a face insolație este mult mai ridicat în cazul persoanelor cu vârsta peste 75 de ani și în cazul copiilor.

Cauzele care duc la apariția insolației

Principala cauză care duce la aparția insolației este deshidratarea. În plus, persoanele care suferă de afecțiuni cronice, mai exact diabet, boli ale rinichilor sau afecțiuni cardiace, prezintă un risc ridicat de a se confrunta cu insolația. Medicii recomandă evitarea pieselor vestimentare mulate pe corp, din materiale sintetice și în culori închise și reducerea consumului de băuturi alcoolice în perioadele caniculare.

Cum poti evita apariția insolației?

Întotdeauna este de preferat să prevenim apariția unor boli decât să ne ocupăm de tratarea acestora. Pentru a evita apariția insolației, medicii ne recomandă să folosim creme care să ne protejeze împotriva razelor nocive ale soarelui, să bem foarte multe lichide și să evităm deplasările în afara locuinței, mai ales în perioada de vârf a zilei.

Cum tratăm insolația?

Dacă simptomele insolației sunt din ce în ce mai vizibile, o primă metodă pentru a ameliora starea de sănătate este umezirea feței. Un alt truc care îmbunătățește starea de sănătate este aplicare cuburilor de gheață în zona gâtului. Această zonă este puternic vascularizată și va favoriza răcirea sângelui și scăderea temperaturii la nivelul corpului. Hidratarea este cuvântul de bază în momentul în care organismul este afectat de insolație. Se recomandă consumul unor cantități însemnate de apă sau sucuri din fructe.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Albăstrelele, remediul naturist pentru problemele verii

Este sau nu nociv pentru organism să consumăm alimente prăjite în ulei de măsline?

5 trucuri care te ajută să mănânci mai puțin în perioadele stresante

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate