Este sau nu nociv pentru organism să consumăm alimente prăjite în ulei de măsline?

Nutriționștii atrag mereu atenția asupra faptului că cel mai bine ar fi să evităm consumarea alimentelor prăjite și că de preferat ar fi să găsim o altă modalitate pentru a le găti. Cu toate acestea, dacă alegem să le prăjim, trebuie să căutăm varianta cea mai sănătoasă și un ulei care să nu ne pună sănătatea în pericol.

De-a lungul timpului au existat mai multe dispute care au avut în centrul lor uleiul de măsline. Multe persoane recunosc calitățile acestuia atunci când este consumat în salate, dar sunt total împotriva folosirii acestuia pentru prăjire. Oamenii sunt de părere că atunci când ajunge la temperaturi foarte ridicate, uleiul de măsline eliberează niște compuși chimici toxici, care pot cauza probleme grave de sănătate, inclusiv diabet sau cancer. Chiar dacă unele persoane sunt împotriva folosirii uleiului de măsline pentru gătit, studiile recente au arătat că toxicitatea acestuia depinde foarte mult de calitatea produsului, potrivit dailymail.co.uk.

Specialiștii sunt de părere că uleiul de măsline este bogat în antioxidanți și că el reprezintă cea mai bună alegere pentru prepararea alimentelor prăjite. Atunci când ajung la temperaturi foarte ridicate, uleiurile eliberează o serie de compuși chimici care se numesc aldehide. Atunci când intră în contact cu organismul, aldehidele pot produce dezechilibre și pot cauza probleme grave de sănătate. Specialiștii care au testat mai multe tipuri de ulei au descoperit că cel de măsline eliberează cea mai mic procent de aldehide. Astfel, mitul potrivit căruia uleiul de măsline nu este bun pentru prăjit este unul fals, iar medicii sunt de părere că aceasta ar putea fi folosit inclusiv pentru acest proces.

Foto: 123rf.com

Citește și:

5 trucuri care te ajută să mănânci mai puțin în perioadele stresante

Cum să scapi de durerile reumatice cu un leac natural? Este un remediu celebru în toată lumea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate