Injecții sau pastile? Ce tratament este mai eficient împotriva bolilor?

Injecții sau pastile

În memoria colectivă a oamenilor s-a întipărit ideea potrivit căreia injecțiile au un efect mult mai puternic în tratarea diverselor boli, în comparație cu pastilele. Astfel, tot mai multe persoane cer medicilor să le prescrie un tratament injectabil.

Injecții sau pastile?

Ideea că injecțiile sunt mai tari decât medicamentele s-a răspândit de-a lungul timpului, însă medicii sunt de părere că acesta este doar un mit. Mai exact, medicul Otilia Ţigănaş este de părere că tratamentele au același efect, iar departajarea se face în funcție de doză sau de viteza de acțiune.

Astfel, un medicament nu este mai tare sau mai slab decât un altul, ci poate avea capacitatea de a acționa mult mai rapid, în funcție de modul în care este administrat. Medicamentele reușesc să trateze mult mai repede afecțiunile atunci când sunt administrate intravenos, au un efect destul de puternic atunci când sunt aplicate la nivel muscular și își fac efectul abia după câteva ore atunci când sunt înghițite. Cu toate acestea, compoziția acestora este aceeași, singura diferență fiind timpul de acțiune.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Dieta cu pepene verde. Cum să slăbești sănătos 5 kilograme în doar o săptămână

Îndulcitorii artificiali, un adevărat pericol pentru sănătate

Cum poți scăpa de dependența de alcool cu ajutorul hipnozei?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate