Îndulcitorii artificiali, un adevărat pericol pentru sănătate

Îndulcitorii artificiali

Îndulcitorii artificiali sunt consumați în special de persoanele care își doresc să slăbească sau care au probleme de sănătate. Chiar dacă par o alternativă sănătoasă, aceștia pot face mai mult rău decât bine. 

De ce sunt îndulcitorii artificiali un pericol pentru sănătate?

De-a lungul timpului, foarte mulți oameni au înlocuit zahărul cu îndulcitorii artificiali, crezând că astfel au grijă de sănătatea lor. Recent, studiile au arătat că atunci când sunt consumați o perioadă îndelungată de timp, aceștia pot duce la apariția diabetului, obezității sau pot cauza probleme ale tensiunii arteriale.

În plus, cercetătorii au descoperit că teoria potrivit căreia persoanele care înlocuiesc zahărul cu îndulcitori artificiali reușesc să slăbească este una falsă, potrivit dailymail.co.uk. Îndulcitorii artificiali nu numai că nu duc la pierderea kilogramelor în plus, ci chiar pot favoriza apariția obezității. În anumite cazuri, îndulcitorii pot avea efecte similare cu cele ale laxativelor, ceea ce poate provoca un dezechilibru în organismul uman.

Pe lângă toate aceste efecte negative, îndulcitorii artificiali au proprietatea de a proteja dantura, prevenind apariția cariilor.

Chiar dacă au fost considerați o lungă perioadă de timp ca fiind o variantă sănătoasă pentru a da un gust dulceag diverselor preparate, medicii ne recomandă să reducem pe cât posibil consumul de îndulcitori arificiali, asta dacă vrem să evităm apariția unor afecțiuni grave, care ne pot pune sănătatea în pericol.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum poți scăpa de dependența de alcool cu ajutorul hipnozei?

Cele mai bune tratamente pentru cancerul de col uterin! Sfaturile prețioase ale unui medic ginecolog

Suferi de insomnie? Consumă aceste alimente și vei avea parte de un somn odihnitor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate