Planeta care te influenţează în funcţie de zodie

Planeta care te influenţează în funcţie de zodie

Zece planete sunt analizate, de regula, din aceasta perspectiva astrologica, iar acestea sunt: Soarele si Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto. Fiecare dintre aceste zece planete are un anumit specific sau, altfel spus, influenta fiecareia dintre ele se poate observa la un anumit nivel in viata fiecaruia dintre noi.

Prin studiul planetelor, putem intelege care sunt asteptarile noastre de la propria persoana sau de la cei din jur, putem invata cum sa ne comportam fata de un alt semn zodiacal din horoscopul european si ce fel de relatii se pot forma intre noi, in functie de influenta pe care aceste planete o exercita asupra noastra.

Exista o corespondenta primara intre planete si zodii, unde fiecare planeta influenteaza direct unul sau mai multe semne din zodiacul european. Planeta respectiva este considerata guvernator al zodiei/ zodiilor respective iar corespondentele directe pot fi observate in tabelul urmator:

Planeta Zodii guvernate
Soarele Leu
Luna Rac
Mercur Gemeni si Fecioara
Venus Taur si Balanta
Marte Berbec si Scorpion
Jupiter Sagetator
Saturn Capricorn
Uranus Varsator
Neptun Pesti
Pluto Scorpion

 

Chiar daca avem un guvernator clar al zodiei noastre, nu inseamna ca celelalte planete nu ne influenteaza. Dimpotriva, fiecare dintre aceste zece planete atinge o anumita arie de experiente specifice existentei noastre. Pentru a analiza exact influenta acestor planete in viata fiecaruia dintre noi, avem nevoie de o astrograma, generata in functie de data exacta a nasterii si locul in care am aparut pe lume.

In lipsa unei astrograme, insa, putem analiza la nivel general influenta planetelor, observand o serie de caracteristici comune tuturor zodiilor, in cele ce urmeaza.

planeteSoarele
Soarele reprezinta spiritul care domina evolutia noastra pe parcursul intregii vieti. El este ascuns in adancul nostru si are rolul de a ne directiona spre scopul pe care il cautam. Practic, esenta personalitatii noastre reprezinta, de fapt, energia propriului nostru Soare.

Soarele descrie trasaturile cheie ale naturii umane, trasaturi care nu se schimba hotarator de-a lungul existentei noastre iar aceste trasaturi constituie, practic, cartea de vizita prin care noi ne prezentam lumii inconjuratoare.

Soarele este stapanul Sistemului Solar si este pozitionat in centrul acestuia si, in acelasi fel, acesta astru simbolizeazare centrul nostru launtric. El descrie forta pe care noi o folosim pentru a ne orienta iar vointa pe care o punem in slujba atingerii unui scop este dependenta tot de el.

Diferenta dintre zodii apare pentru ca cele 12 semne ale zodiacului european folosesc aceasta energie intr-un mod relativ diferit. Cunoscand cum se comporta fiecare zodie sub influenta propriului Soare, poti deslusi o parte din misterele care definesc zodia respectiva, de la comportamentul in intimitate si pana la comportamentul acesteia in public.

Luna
Luna, spre deosebire de Soare, simbolizeaza un alt fel de energie. Aici putem vorbi despre energia spirituala care sta la baza emotiilor si sentimentelor.

Influenta pe care Luna o exercita asupra unui individ poate fi observata doar de persoanele apropiate acestuia si nu neaparat de toata lumea, asa cum se intampla in cazul influentei Soarelui.

Luna descrie o natura interioara care este vizibila doar in momente de criza, iar aceasta natura actioneaza, de obicei, instinctual. In momentele pline de stres, influenta a Lunii poate iese la iveala, aratand celor din jur o fata a noastra nu tocmai prietenoasa. Acum, putem parea lipsiti de control iar Soarelui care salasluieste, de obicei, in noi, se pierde eclipsat de Luna.

Luna reprezinta si confortul lucrurilor marunte din viata de zi cu zi. Pentru anumite zodii, asta poate insemna lejeritatea cu care interactioneaza in societate cu cei apropiati iar pentru ceilalti, poate insemna retragerea in singuratate.

Poate cel mai important aspect legat de influenta planetelor in Astrologie tine de relatia dintre Soare si Luna. Astfel, un individ poate fi tras inainte de energia influentei solare insa, in acelasi timp, acesta poate fi tinut pe loc de emotiile influentei lunare.

Mercur
Mercur realizeaza o punte intre eul emotional al unui individ si realitatea pragmatica in care existenta acestuia se desfasoara. Aici, influenta are loc la nivelul inteligentei, comunicarii si, in general, a intelectului.

Pozitia planetei Mercur la nastere poate face o persoana mai ordonata, oferind un sens clar lumii in care aceasta traieste. Individul influentat de Mercur este in cautare permanenta de idei noi, pe care le va gasi cu siguranta si le va imparti, altruist, cu ceilalti.

Dupa elementul care influenteaza cele 12 semne din zodiacul european, Mercur poate aduce semnelor de Foc instinct puternic si inspiratie, celor de Aer ratiune si gandire logica, semnelor de Apa le poate oferi intuitie si un filtru emotiv iar celor de Pamant le poate aduce pragmatism.

Modalitatea pe care o vom folosi pentru a rezolva problemele intelectuale cu care ne vom confrunta pe parcursul vietii este aleasa, in mare parte, de Mercur. El ne va oferi tipare logice pe care le vom folosi aproape de fiecare data in luptele de idei si ne va invata sa ne exploatam la maxim inteligenta nativa si imaginatia.

Venus
Planeta Venus se leaga de partea creativa a vietii, de lucrurile incantatoare pe care le putem face pentru ceilalti sau pentru propria persoana. Pentru pasiune si romantism, prietenie, creatii artistice si chiar frumusetea intrinseca a lucrurilor marunte, vinovata este numai planeta Venus.

In principal, Venus isi manifesta influenta in relatiile pe care le dezvoltam cu semenii nostri. Venus evidentiaza si calitatile noastre care ii pot atrage pe ceilalti si, de obicei, aceasta influenta a planetei Venus se observa cel mai bine la nivelul conexiunilor pe care le facem, in modul prin care ne apropiem de cineva sau, de ce nu, modul in care rupem o relatie cu cineva.

Venus te ghideaza prin frumos, oglindind pasiunile si interesele noastre frumoase. Viata noastra romantica este vegheata de aceasta planeta, ca de altfel, intreaga plasa de relatii pe care o tesem in jurul nostru.

Marte
Marte influenteaza latura sexuala a unei persoane si pasiunea pe care aceasta o investeste intr-o relatie dar, spre deosebire de precedenta planeta, Venus, aceasta isi exercita influenta la un nivel mai putin emotional si mai mult fizic.

Marte are legatura si cu momentul decizional, pe care il guverneaza autoritar. Tot ce faci pentru a atrage semenii de partea ta si pentru a-i conduce in misiune, tine de planeta Marte. Pasiunea cu care cineva isi urmareste scopul poate veni, de asemenea, tot de la Marte.

Daca energia eliberata de Marte este investita egoist, aceasta poate avea un efect distrugator. Daca, insa, scopul ales este unul inalt, Marte sustine cu pasiune calatoria spre acesta.

In plan sexual, Marte defineste incercarea de a cuceri pe cineva, cum anume ne comportam in preludiul unei relatii sau modalitatea prin care ne apropiem de o anumita persoana.

Marte se refera la dorinte. Daca poti intelege cum te influenteaza aceasta planeta, ai mari sanse sa-ti indeplinesti dorintele pe care le ai, sa le infranezi pe cele care nu iti fac neaparat un bine sau pe cele care iti pot consuma toata energia.

Jupiter
Jupiter simbolizeaza expansiunea planurilor interioare ale omului, indiferent daca este vorba despre intelect, afect sau fizic iar cei influentati de Jupiter cauta in permanenta evolutia prin largirea orizontului propriu.

Influenta lui Jupiter se manifesta la nivelul norocului si tine in mare parte de optimism, de scopul vietii si de prosperitate. Practic, Jupiter ne impinge de la spate in urmarirea unui ideal prin largirea orizontului nostru perceptiv.

Un Jupiter favorabil semnului nostru ne poate transforma in persoane deosebit de norocoase. Pe de alta parte, atunci cand Jupiter nu ne este prielnic, trebuie sa luam haturile destinului in propriile noastre maine si sa ne bazam doar pe noi.

Jupiter, in esenta, ne ajuta sa evoluam deschizandu-ne larg ochii. Alegerea drumului pe care trebuie sa-l urmam va deveni, astfel, mai usoara iar scopul final al calatoriei ne va aparea mult mai clar.

Saturn
Planeta Saturn stabileste limitele intre care putem construi si regulile carora trebuie sa ne conformam in realizarea unui plan de durata.

Saturn inseamna, deopotriva, si insusirea unui anume tip de conformism sau asumarea unor responsabilitati legate de mediul in care traim si, mai presus de toate, stabilitatea care ne caracterizeaza in viata. Presiunea pe care Saturn o aplica asupra destinului nostru si granitele pe care acesta le impune pot face din noi persoane care vor urma mult mai usor drumul drept, fara ocolisuri.

Datorita influentei acestei planete, devenim mai disciplinati si, in ciuda faptului ca Saturn nu garanteaza un anume succes, acesta ne poate transforma prin limitele pe care le traseaza in niste indivizi integri cu o mare incredere in propria capacitate de a gestiona situatiile vietii de zi cu zi.

In functie de pozitia lui Saturn fata de fiecare semn in parte din zodiacul european, putem intelege cel mai bine momentele in care suferim din pricina unei autoritati sau clipele in care ne hotaram sa fim proprii nostri stapani.

Uranus
Daca Saturn ne impune limite, Uranus le darama, pentru ca influenta acestei planete se simte, in general, la nivelul libertatilor pe care ni le asumam.

Uranus este cel care provoaca o serie de schimbari de gandire sau emotionale si, de obicei, aceste lucruri apar printr-o intamplare care ne intrerupe confortul existentei noastre cotidiene. Schimbarile pe care Uranus le poate produce atat la nivel individual, cat si la nivel de grup, se petrec asadar brusc, transformand intreaga situatie intr-o criza si ducand de multe ori la o serie de accidente. O criza, insa, are si aspecte pozitive, pentru ca ea ne poate face mai atenti la lucrurile din jur si, in acelasi timp, ne poate face sa ne simtim mai vii.

Datorita lui Uranus, reusim sa ne lepadam din cand in cand de conventiile sociale care ne ingradesc si sa cautam o libertate care poate fi tradusa prin lucrurile pe care ni le dorim cu adevarat, de multe ori, subconstient.

Uranus este vazut ca un potentator al deciziilor, indiferent daca acestea sunt pozitive sau negative. Aceste decizii pe care le luam sub influenta lui Uranus, depasesc de cele mai multe ori limitele fixate de societate, insa ce ne-am face daca am trai numai intre aceste limite, fara a mai rupe, macar din cand in cand, barierele conformismului?

Neptun
Influenta lui Neptun converge spre partea spirituala a eului nostru interior. Datorita acestei influente, avem visele pe care le avem, idealurile si iluziile pe care le dezvoltam si imaginatia pe care o folosim pentru a da farmec existentei noastre obisnuite.

Influenta pe care o exercita Neptun poate fi numita mistica, pentru ca datorita ei ne scufundam de obicei in mistere ale lumii in care traim si numai datorita ei invatam sa pretuim spiritul intrinsec al lucrurilor, dincolo de structura lor fizica. Neptun, daca se poate spune asa, este calauza destinului nostru sipirtual, conducandu-l pe un drum presarat cu enigme sufletesti si taine fermecatoare.

Atat visele cat si viziunile noastre diurne apar datorita lui Neptun. Ambele impartasesc secrete ale existentei noastre si, de multe ori, in ele putem gasi cheia spre un destin fericit. Acestea ne pot influenta si perceptiile, si judecatile artictice pe care le putem folosi mai departe cu creativitate pentru un rezultat, cateodata, uimitor.

Dupa anumite pozitii ale lui Neptun, putem intelege perioadele din viata noastra in care visele sunt uneori confundate cu realitatea si invers, dar si care sunt interesele noastre spirituale pe care le putem exploata de-a lungul vietii.

Pluto
Planeta acesta poate avea in cele mai multe cazuri o influenta distructiva asupra noastra. Pluto scoate la iveala impulsuri si trairi care, in cea mai mare parte a timpului, sunt adanc ingropate in adancul nostru si le pune pe tapet pentru a ne provoca la schimbare.

Pluto reprezinta moarte si renastere, fiind mai mult o stare tranzitorie spre o noua existenta. Pe langa forta distructiva pe care o genereaza, Pluto aduce si o forta regeneratoare, care are rolul de a reduce lucrurile la normal.

Pluto se refera si la forta pura care salasluieste in fiecare dintre noi si care, atunci cand iese la suprafata, va incerca sa controleze lucrurile din jurul nostru.

Lasandu-ne influentati de Pluto, vom merge pe drumuri pline de pericole. Schimbarile prin care vom trece sunt ireversibile de cele mai multe ori iar cale de intors nu vom mai avea. Asta nu inseamna, insa, ca destinatia spre care ne indreptam este una rea.

Text: Ovidiu Tutunaru; Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Astromania