SUPERLUNA azi-noapte. Cine sunt cei influențați de acest fenomen?

La noapte dar și mâine dimineață vedem SUPERLUNA. Este un eveniment astronomic major: prima lună plină a noului an astrologic, care a debutat odată cu intrarea Soarelui în semnul Berbecului. În această perioadă dintre echinocțiul din martie și solstițiul din iunie, vom putea observa pe cer o superlună strălucitoare.

Astronomic vorbind, se spune că luna este plină într-un moment bine definit: când se află la 180 de grade opus față de soare în longitudine ecliptică.

Superluna din aprilie mai este denumită și Luna Roz, însă aceasta nu are legătură cu culoarea ei, așa că nu vă așteptați să vedeți o lună ca o acadea. Denumirea a fost dată de nativii din America de Nord, care au urmărit cu atenție succesiunea anotimpurilor și i-au dat lunii denumiri și semnificații în fiecare… lună, după indicii din natură. În acest caz este vorba de faptul că perioada coincide cu înflorirea unor plante de culoare roz. Doar cu titlu de exemplu, vă spunem că triburile de amerindieni numesc luna ianuarie – Luna Lupilor (pentru că aceștia atacă satele în căutare de hrană), luna mai – Luna Florilor (sau Luna de Lapte în alte culturi), luna septembrie – Luna de Porumb (fiind timpul recoltării acestuia).

Anul acesta vom avea de 13 ori lună plină pe cer, însă numai de trei ori va fi vorba despre superlună. La noapte, luna se va afla cel mai aproape de Pământ, aceasta fiind și explicația faptului că ea se va vedea ca fiind foarte mare. Potrivit specialiștilor care se ocupă cu studiul unor astfel de fenomene naturale, o superlună este cu 14% mai mare decât o lună plina. De asemenea, superluna este și cu mult mai strălucitoare decât o lună plină vizibilă dintr-un loc îndepărtat.

Superluna nu anunță evenimente apocaliptice, așa cum credeau bătrânii, ea influențând cel mult nativii unor zodii. În acest caz este vorba despre cei născuți sub semnul Balanței, care ar trebui ca în această perioadă să se aplece asupra relației în care se află, să lămurească ce așteptări are de la ea și ce își doresc de fapt. Vor trebui de asemenea lămurite și relațiile cu partenerii de afaceri dar și cu părinții. Este momentul oportun de a clarifica unele aspecte și de a rezolva unele probleme care așteaptă de prea multă vreme o decizie tranșantă.

Urmatoarea lună plină va putea fi observata pe data de 7 mai.

Foto: 123rf

Citeste și:

Dovlecei toxici: când devin dovleceii toxici. Aruncă-i dacă vezi aceste semne

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Astromania