Ilie Lăcătuşu este părintele la care se roagă mii de credincioşi pentru sănătate

Parintele Ilie Lacatusu

Parintele Ilie Lacatusu

În rândul credincioşilor ortodocşi circulă vestea că părintele Ilie Lăcătuşu, plecat la cele veşnice pe 22 iulie 1983, ajută la vindecarea bolilor şi la îndeplinirea altor rugi. Cu toate acestea, Ilie Lăcătuşu, considerat a fi unul dintre sfinţii închisorilor comuniste, nu a fost canonizat de către Biserica Ortodoxă română.

În fiecare duminică, mulţi oameni vin să se roage la racla părintelui Ilie Lăcătuşu. Aceasta se află în incinta cimitirului Giuleşti, din Bucureşti.

Numeroşi credincioşi spun că sfântul necanonizat este un mort viu, deoarece potrivit spuselor acestora el îşi mişcă ochii şi mâinile. La 15 ani după deschiderea mormântului părintelui Lăcătuşu urmaşii acestuia au rămas înmărmuriţi: corpul părintelui era neputrezit şi emana un miros plăcut.

Conform mărturiei părintelui Iustin Pârvu despre necanonizarea părintelui Ilie Lăcătuşu se pare că motivul principal ar fi acela că Ilie Lăcătuşu ar fi fost legionar.

Citeşte şi Mina Dobzeu, sfântul închisorilor comuniste, a împlinit 95 de ani

Viaţa părintelui Ilie Lăcătuşu

Conform cuvantul-ortodox.ro, părintele Ilie a venit pe lume pe 6 decembrie, în anul 1909. Acesta s-a născut în judeţul Vâlcea, în satul Crăpăturile. Părinţii săi, oameni evlavioşi, l-au îndrumat către credinţă.

Astfel că, tânărul Ilie, după ce a mai crescut, a urmat Seminarul Teologic Sf. Nicolae' din Râmnicu-Vâlcea. După absolvirea seminarului, în 1930, Ilie s-a înscris la Facultatea de Teologie din Bucureşti.

După un an se căsătoreşte cu învăţătoarea Ecaterina Popescu, iar la 1 septembrie 1934 este uns ca preot.

Anii de detenţie

  • Pe 19 iulie 1952 este arestat şi trimis la muncă silnică, la Canal, în colonia de muncă M.A.I. Galesu. Acolo a stat până în octombrie 1952.
  • În perioada octombrie 1952-august 1953 – a fost dus şi supus la muncă silnică în colonia de muncă M.A.I. Peninsula. Din 53 preotul Ilie a fost mutat la Oneşti, de unde a fost eliberat pe 26 aprilie 1954.
  • Pe 1 iulie 1959 este iar arestat şi dus să lucreze la Periprava. A fost eliberat după 5 ani şi i-a fost fixat domiciliul la Bolintinu.

Despre părintele Ilie Lăcătuşu

Citeşte şi Suferinţa şi rostul ei, în viziunea părintelui Arsenie Boca

Sursa video: youtube.com

Surse articol: cuvantul-ortodox.ro, youtube.com

Sursă foto: captură youtube.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate