Îl folosești zilnic și aroma lui te învăluie, dar nu te-ai gândit niciodată ce pericole se ascund în spatele acestui produs de beauty

Pericolul care se ascunde în spatele parfumului

Parfumul este produsul de beauty folosit de o mulțime de oameni, fie că vorbim despre femei, fie că facem referire la bărbați. Florale, discrete, puternice sau fresh, parfumurile devin un element definitoriu pentru fiecare persoană în parte, dar în spatele acestor arome se pot ascunde mari pericole pentru sănătate.

Nicio persoană nu se gândește la parfum ca la un dușman de temut pentru organism, chiar dacă studiile în domeniu au arătat că acesta poate duce la apariția unor afecțiuni foarte grave, potrivit dailymail.co.uk.

Pericolul care se ascunde în spatele parfumului pe care îl folosești zilnic

Oamenii de știință au studiat în detaliu substanțele chimice care stau la baza parfumurilor și au descoperit că aproximativ 30% din numărul populației este afectată în mod negativ de aceste produse de beauty. În urma folosirii acestora, o mulțime de persoane s-au confruntat cu reacții alergice, iar aceasta este cea puțin deranjantă problemă. În urma cercetărilor s-a descoperit că parfumul, dar și alte produse care elimină arome în aer, printre care odorizantele de cameră, lumânările parfumate sau aftershave-ul, pot determina apariția migrenelor, provocând iritații la nivelul sinusurilor, ceea ce face ca duerea de cap să fie amplificată.

Parfumul este un pericol și pentru căile respiratorii. Testele au arătat că există un număr semnificativ de persoane care s-au îmbolnăvit de astm după ce au folosit o perioadă îndelungată parfumuri sau produse de îngrijire cu un miros puternic.

Cu toate că substanțele din care este fabricat parfumul pot avea un impact puternic la nivel hormonal, oamenii de știință nu au putut trasa o legătură directă între acestea și dezvoltarea cancerului în organism. Totuși, specialiștii atrag atenția asupra acestor produse, recomandând să fie folosite ținând cont de anumite limite.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Boala care îți fură 20 de ani din viață. Foarte puține persoane știu de existența acestei afecțiuni

Ce este fibroza hepatică și care sunt cauzele care duc la apariția acestei boli?

Borșul, alimentul minune pentru sănătate care nu trebuie să-ți lipsească din casă! Este un leac excelent pentru o mulțime boli

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului