Ce este fibroza hepatică și care sunt cauzele care duc la apariția acestei boli?

Fibroza hepatică face parte din categoria bolilor hepatice cronice și netratată la timp, aceasta poate împiedica buna funcționare a ficatului. Este foarte important ca această boală să nu fie confundată cu ciroza hepatică.

Ce este fibroza hepatică?

Fibroza hepatică apare în momentul în care se acumulează țesut cicatricial la nivelul ficatului. Atunci când acest țestul se dezvoltă rapid, ficatul nu îl mai poate distruge și astfel apar complicațiile, potrivit merckmanuals.com. În stadii incipiente, această boală nu produce simptome, însă acestea apar pe măsură ce boala avansează, motiv pentru care este important să fie diagnosticată rapid.

Cauzele care duc la apariția fibrozei hepatice

În cele mai multe dintre cazuri, fibroza hepatică este declanșată de prezența virusului hepatic în organism. Astfel, persoanele care au fost diagnosticate cu hepatita B sau C au mai multe șanse să dezvolte această afecțiune. În plus, consumul de alcool în cantități mari, substanțele toxice și diferitele leziuni apărute la nivelul ficatului pot duce la apariția fibrozei hepatice.

În situațiile foarte grave, fibroza hepatică progresează spre ciroză, ceea ce poate duce la insuficiența hepatică, o problemă medicală care poate fi fatală.

Pentru a trata această boală este foarte important să fie depistată cauza care a dus la apariția acesteia. Astfel, dacă la nivelul ficatului au apărut leziuni este nevoie ca acestea să fie eliminate. În situațiile în care în organism există virusul hepatitei B sau C, tratamentul trebuie să se concentreze pe distrugerea acestuia, lucru care poate împedica progresia fibrozei.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Borșul, alimentul minune pentru sănătate care nu trebuie să-ți lipsească din casă! Este un leac excelent pentru o mulțime boli

Ce riști atunci când folosești produse de curățenie cu un miros puternic? Organismul tău poate avea serios de suferit

Ce se întâmplă în organism după o despărțire sau după moartea unei persoane dragi?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului