Iei anticoncepționale? Atenție pentru că îți pot provoca uneori complicații grave!
Multe femei din lume urmează un tratament cu anticoncepționale. Întrebarea legitimă este să vedem dacă sunt toate conștiente la ce riscuri se expun prin folosirea acestui tip de tratament.
Anticoncepționalele, pe de o parte, sunt medicamente care te ajută să împiedici apariția unei sarcini. Pe de altă parte, sunt prescrise de către medicul ginecolog în protocolul de tratament cu scopul de a trata anumite afecțiuni.
Uneori, însă, anticoncepționalele pot face mai mult rău decât bine.
În continuare, am făcut o listă cu cele mai mari pericole la care te expui atunci când urmezi un tratament contraceptiv. Informațiile sunt verificate cu medicii ginecologi, singurii specialiști care au pregătirea și cunoștințele necesare să recomande sau nu un tratament contraceptiv.
Iei anticoncepționale? Atenție pentru că îți pot provoca uneori complicații grave!
Specialiștii menționează că tratamentul contraceptiv are o sumedenie de efecte secundare. Aici amintim situații precum sângerare intermenstruală, amenoree post-medicaţie, modificări ale secreţiei cervicale, anumite infecţii vaginale.
De asemenea, poate apărea sensibilitate, durerea, mărirea sau secreţia la nivelul sânilor. De asemenea, poți experiementa senzația de greaţă, vomă, eritem, urticarie, dar și disconfort al corneei în cazul în care se folosesc lentile de contact. Durerile de cap, migrenele, modificările stării psihice, retenţia lichidelor sau acumularea kilogramelor în plus sunt alte situații neplăcute apărute în situația administrării anticoncepționalelor.
Mai mult decât atât, s-a constatat că-n timpul tratamenului cu anticoncepționale s-au mai înregistrat contactele sexuale dureroase, orgasmele diminuate în intensitate sau inexistente, scăderea libidoului, colelitiază, icter colestatic, tromboză, creşterea tensiunii arteriale, migrene sau toleranţă redusă la glucoză.
În plus, conform unor studii efectuate recent, s-a înregistrat o creștere a numărului deceselor cauzate de patologii cardiovasculare – infarct cardiac şi hemoragii cerebrale, în cazul pacientelor care luau anticoncepționale.
Ele sunt pacientele pentru care este interzisă administrarea tratamentului cu anticoncepționale
Există câteva categorii de paciente pentru care administrarea tratamentului contraceptiv poate fi fatal. Femeile care suferă migrene cu aură cu vârsta peste 35 ani, marile fumătoare, femeile care alăptează, femeile cu sângerări vaginale nediagnosticate, femeile obeze, cele cu hipertensiune arterială şi cele cu diabet zaharat fără complicaţii. De asemenea, hipercolesterolemia, lupusul, afecţiunile biliare simptomatice, antecedente familiale de deces prin infarct miocardic sau accident vascular cerebral sub vârsta de 50 ani la o rudă de gradul întâi (părinţi, fraţi/ surori) sunt patologii care elimină din start tratamentul contraceptiv.
Credit foto: Arhiva Revista Avantaje
Unde poți primi cea mai dură pedeapsă dacă nu porți mască