Unde poți primi cea mai dură pedeapsă dacă nu porți mască

Mască obligatorie! Nu o fi ea confortabilă, dar până una-alta este obligatorie în anumite condiții. Și eficientă, în orice condiții. Iată unde poți primi cea mai dură pedeapsă dacă nu porți mască.

Deși doar 15 persoane au decedat din cauza coronavirusului, Qatar este statul care a instituit cele mai dure pedepse din lume pentru cei care nu poartă mască de protecție în locurile publice. Și nu e vorba doar de amnezi în valoare de 45.000 de lire (55.000 de dolari americani!) ci și de trei ani de închisoare! Chiar dacă decesele sunt deocamdată într-un număr atât de mic, adevărata problemă a minusculei țări din Golf este rata uriașă a infecțiilor raportată la numărul mic de locuitori. Autoritățile sanitare au identificat un număr de 30.000 de persoane  pozitive la COVID-19, în condițiile în care Qatarul are o populație de 2,75 milioane de locuitori. Ceea ce înseamnă că 1,1% din populație este afectată până în prezent de pandemie. Doar alte două micro-state, San Marino și Vatican, au mai avut rate atât de mai mari de infecție, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Mască obligatorie! Qatarul a luat aceleași măsuri care s-au luat în toată lumea, respectiv închiderea școlilor, mall-urilor și restaurantelor. Mai mult, au fost interzise inclusiv adunările din timpul Ramadanului, fiind închise și moscheele, de teama propagării infecției în rândul populației musulmane.

Singurii care, momentan, sunt exceptați de la purtarea măștilor de protecție, sunt șoferii care călătoresc singuri în autovehicule. Dar chiar și aceștia sunt opriți în punctele de control de polițiști, fiind avertizați cu privire la regulile pe care trebuie să le respecte după ce coboară din mașină. Printre cei mai înspăimântați de riscul de îmbolnăvire se află șoferii de taxi, care prin natura meseriei sunt în permanent contact cu clienții. Atât de înspăimântați încât poartă măști confecționate din neopren, prin care cu greu se poate respira.

Mască obligatorie! Și totuși, cu toată strictețea, paradoxal este că șantierele au rămas deschise, Qatarul pregătindu-se să găzduiască în 2022 Cupa Mondială. Desigur, cu respectarea regulilor de distanțare socială și purtarea echipamentului de protecție. Muncitorii sunt în marea lor majoritate migranți și au fost carantinați într-o zonă industrială. Apărătorii drepturilor omului au avertizat însă asupra condițiilor în care trăiesc muncitorii din Golf. Ei mai susțin că zonele comunitare pentru prepararea alimentelor și băile comune ar putea submina eforturile de distanțare socială, accelerând răspândirea virusului.

Foto: Pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Stiri