Grevă generală pe temen nelimitat în Sănătate

Doctori in operatie

Doctori in operatie

În jur de 80.000 de cadre medicale, personalul tehnic (TESA) şi membri ai sindicatului Sanitas participă azi, 31 octombrie 2016, la grevă, protestele celor nemulţumiţi având loc în faţa Spitalului Floreasca

Conform mediafax.ro, liderul Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat că greva este pe termen nelimitat. Acesta a făcut apel la parlamentari pentru a se mobiliza să asigure cvorumul, întrucât mâine plenul trebuie să voteze toate amendamentele depuse de Sanitas. Acesta a menţionat că sunt peste 82.000 de semnaturi adunate şi că personalul TESA din spitale e printre cele mai prost plătite din sistemul bugetar.

Citeşte şi 5 semne minore care indică probleme de sănătate grave

În prezent, se asigură doar urgenţele

Momentan, în spital, asistentele şi personalul TESA asigură doar o treime din necesar, fiind tratate doar urgenţele. Marius Sepi a mai precizat că a făcut apel către asociaţiile de pacienţi din ţară să transmită în teritoriu faptul că acele cazuri care nu sunt urgenţe să rămână acasă. Acesta a adăugat că protestul va înceta doar în momentul în care parlamentarii vor aproba cerinţele lor.

Revendicările federației Sanitas

Sindicaliștii cer introducerea celor 23.000 de angajaţi, însemnând personalul tehnic din spitale (TESA) în corpul ordonanţei 20 privind salarizarea. De asemenea, aceştia mai cer ca de aceeaşi ordonanţă să se ţină cont şi în cazul celor 1.500 de salariaţi din creşe şi grădiniţe. Alte cerinţe ar mai fi:

  • plata sporurilor să se facă la nivelul anului 2016,
  • medicii şi asistentele din asistenţă socială să fie plătiţi pe grila spitalelor neclinice.

Motivele intrării în Grevă Generală

La grevă participă și asistenţii medicali, brancardierii, lăcătuşii mecanici, gunoierii, cei de la spălătorie, personalul care asigură masa bolnavilor, muncitorii necalificaţi. Aceștia se plâng de:

  • salariile foarte mici din sistemul medical
  • neplata sporurilor de vechime
  • neplata orelor suplimentare

Citeşte şi Testul lingurii îți spune cum stai cu sănătatea

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate