Testul lingurii îți spune cum stai cu sănătatea

testul lingurii

Ne-am format obiceiul de a merge la medic doar atunci când ne doare ceva, deși, de regulă, durerea este printre ultimele simptome ale oricărei boli. Ideal ar fi să facem controale regulate, însă lipsa banilor sau, cel mai adesea, a timpului ne împiedică.

testul lingurii

Conform site-ului healthguide365.com, există un așa-numit test al lingurii' care poate fi făcut de fiecare dintre noi acasă și care ne dă informații despre starea de sănătate. Durează doar 1 minut și este foarte simplu.

Cum faci testul lingurii

Totuși, înainte de a te apuca să faci testul, reține că acesta nu poate înlocui diagnosticul stabilit de medic, neavând acuratețea specifică unor analize medicale.

Pentru a efectua testul lingurii ai nevoie de o lingură de metal. Cu ajutorul acesteia, răzuiește-ți' limba în așa fel încât să se strângă salivă pe lingură. Înfășoară apoi lingura într-o folie de plastic și las-o așa 1 minut. După scurgerea timpului, îndepărtează folia și analizează lingura.

Dacă aceasta este perfect curată, înseamnă că toate organele tale funcționează în parametri normali. Este important ca nici mirosul salivei de pe lingură să nu fie diferit de mirosul obișnuit al salivei. Dacă nu simți un miros neobișnuit, alterat, felicitări! Ai o stare de sănătate perfectă.

Culoarea și mirosul salivei, indicatori ai unor afecțiuni

Analizează saliva de pe lingură și vezi dacă aceasta a căpătat anumite nuanțe. Acestea îți dau informații despre organele afectate.

Dacă saliva de pe lingură a căpătat o culoare portocalie înseamnă că ai probleme cu rinichii. Nu este exclusă nici o maladie renală cronică.

Dacă testul lingurii îți indică o culoare albă a salivei, asta poate însemna că suferi de o infecție respiratorie sau de deshidratare.

Dacă saliva este galbenă, este posibil să te confrunți cu probleme digestive.

Mirosul puternic al salivei de pe lingură poate indica o funcționare necorespunzătoare a rinichilor, diabet, probleme respiratorii, tulburări gastrice.

Citește și 7 mituri de sănătate pe care să nu le mai crezi

Testul salivei, aplicat de oamenii de știință australieni

Cercetătorii australieni au pus la punct un test asemănător celui pe care ți l-am prezentat mai sus. Ei preconizează că un astfel de test ar putea înlocui cu succes analizele de sânge în depistarea cazurilor de insuficiență caridacă. Prin acest test, oamenii de știință pot determina prezența în saliva a unei proteine care joacă un rol esențial în insuficiența cardiacă.

Testul lingurii este o metodă de investigare a sănătății care nu costă nimic și nu are niciun efect negative asupra sănătății. Totuși, nu este deloc indicat ca acest test să înlocuiască vizita la medic. Pentru o stare de sănătate optima, fă-ți controale regulate.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sport si sanatate