4 portii
Timp de pregatire: 5 min.
Timp de gatit: 15 min.
500 calorii, 27 g grasimi per portie
Ingrediente:
- 300 g fasole verde, curatata si taiata segmente
- 1 dovlecel, taiat felii
- 500 g galuste din aluat si cartofi (vezi reteta pt galuste: "Gnocchi")
- cateva ridichi, taiate
- 200 g branza feta (telemea), taiata cuburi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lamaie, sucul si coaja rasa
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 4 linguri de verdeata proaspata, asortata
Mod de preparare:
1 – Puneti la fiert un vas mare cu apa si cu 1 lingurita de sare; cand clocoteste, adaugati fasolea si dovlecelul si opariti-le timp de 1 minut. Scoateti-le din vas cu ajutorul unei spumiere, clatiti-le sub jet de apa rece si puneti-le deoparte. In apa ramasa in vas, fierbeti galustele.
2 – Scurgeti-le si puneti-le intr-un bol mare impreuna cu legumele, ridichile si branza. Combinati restul ingredientelor, potriviti de sare si piper si turnati peste galuste. Amestecati totul foarte bine si serviti.
Pofta buna!