Farmacia homeopata

Pe la 1800, medicul german Samuel Hahnemann a descoperit ca diverse substante minerale, animale sau vegetale, diluate in mai multe reprize si apoi amestecate intre ele, aveau o capacitate mai mare de vindecare decat cele mai putin diluate, respectiv agitate. Testele lui au stat la baza lucrarii „Homeopathic Materia Medica“, o lista cuprinzatoare de simptome si remedii care si-au dovedit eficienta pana in zilele noastre.

Remediile homeopate sunt considerate de cei mai multi medici ca fiind sigure, intrucat nu contin substante active din punct de vedere farmaceutic. In Franta, sunt folosite de aproximativ 32% dintre medici, iar in Marea Britanie, 42% dintre cabinete isi indruma pacientii spre specialistii homeopati.

Astfel, homeopatia poate fi folosita, alaturi de medicina conventionala, in tratamentul bolilor. Luand in calcul eficienta ei in cazuri acute, dar mai ales cronice, cat si lipsa ei de toxicitate, ar trebui ca homeopatia sa se afle in prima linie de tratament. Medicina conventionala actioneaza in principal asupra simptomelor si arareori are succes in afectiuni cronice, cum ar fi eczemele sau astmul. Fiind o terapie holistica, homeopatia urmareste restabilirea starii naturale de sanatate a organismului si descoperirea posibilelor probleme ascunse, de natura emotionala, de exemplu, care pot duce la dezechilibru.

Vestea buna e ca remediile homeopate pot actiona simultan cu cele conventionale, in cele mai multe cazuri. Asadar, pot fi administrate in paralel, pana la reducerea dozajului medicamentelor si renuntarea la ele, sub supraveghere medicala. In homeopatia clasica, medicii folosesc, de obicei, un singur remediu in tratarea bolii.

Ei sunt de parere ca administrarea mai multor remedii poate avea efecte neprevazute si chiar provoca simptome bulversante. Dar folosirea remediilor complexe (formate din mai multe substante homeopate) a devenit tot mai populara in Europa si America Latina, multe farmacii si magazine oferind combinatii impotriva durerilor de cap, a racelii sau insomniei.

Cel mai bine ar fi ca tratamentul homeopat sa fie aplicat din primele zile de viata, astfel incat sa reduci la minim agresarea organismului micutilor cu substante toxice, cum sunt, de exemplu, antibioticele. Desi sunt extrem de eficiente in anihilarea bacteriilor, ele pot spori rezistenta acestora, cu toata gama de efecte nedorite asupra organismului. Remediile homeopate sunt extrem de eficiente in cazul copiilor si intaresc sistemul imunitar. Daca boala nu raspunde la tratament, adreseaza-te medicului specialist.

Boli ale copiilor si remediile lor
Amigdalita
Barya carbonica Pentru copiii mici, cu amigdale inflamate, care supureaza.
Calcarea carbonica Pentru amigdale inflamate si ganglionii cervicali inflamati.
Hepar sulphuricum Pentru amigdale cu secretie purulenta, starea imbunatatindu-se prin consumul de lichide fierbinti.
Phytolaca decandra Pentru ganglioni cervicali si amigdale inflamate.
Sulphur Amigdale umflate, mari, copilul are febra.

Dentitia sugarului. Este abatut si irascibil pentru ca ii cresc dintii? Incearca unul dintre remediile urmatoare:
Aconit Pentru bebelusii fricosi si abatuti.
Borax Daca are afte.
Calcarea carbonica Pentru dentitie intarziata si diaree cu scaune verzui.
Chamomilla Pentru bebelusii irascibili, care plang, vor sa fie luati in brate.
Mercurius solubilis Salivare in exces, provocata de durerile gingivale.
Silicea Pentru dentitia intarziata si gingiile dureroase, cu basici.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Tratamente naturiste