Ghidul merelor

Red Delicious
Este unul dintre cele mai cunoscute si mai cultivate tipuri de mere. Pulpa este alba, cremoasa si suculenta, de aceea este recomandat sa fie consumat crud.
 
Gala
Lunguiete, merele Gala seamana la forma cu merele Golden si Red Delicious. Pulpa are gust dulce si placut, coaja e usor crocanta de culoarea rosiatica cu pete galbui.

Ca si Fuji, Gala sunt recomandate pentru a fi consumate proaspete, dar sunt bune si la gatit.
 

Granny Smith
Nu poti rata sa gusti aceste mere: pulpa este alb-verzuie, crocanta, pronuntat suculenta, acidulata, slab aromata, de calitate buna pentru masa.

Sunt de culoare verde deschis, cu pistrui, crocante, zemoase si se pot manca atat ca atare cat si pregatite. Sunt preferate in salate, deoarece feliile nu se innegresc la fel de usor ca celelalte specii de mere.

De asemenea, au o textura mai tare, fiind mai dificil de mancat de cei cu probleme dentare. Sunt foarte folosite si in tarte, deoarece au o aroma foarte potrivita pentru copt.
 

Braeburn
Originar din Noua Zeelanda, acest mar are pulpa galben-verzuie, iar coaja cu dungi si pete rosiatice.

Fructul are o textura fragila, ferma si zemoasa. Este recomandat pentru preparatele culinare sau pentu consumul proaspat.
 

Idared
Este un soi de iarna si originar din SUA. Fructele sunt mari, cu epiderma subtire, pulpa fructului este alba si placut aromata. Este un soi destul de rezistent asa, ca il poti depozita fara probleme.
 

Calitati nutritive (100g):
Calorii 47 kcal
Carbohidrati 11,8g
Proteine 0,4g
Grasimi 0,1g
Fibre 1,8g

Alege merele ferme si lucioase!
Cand cumperi mere, alege-le pe cele fara pete si zgarieturi. Ar trebui sa fie ferme, dar asta depinde si de soi.

Cum se pastreaza merele?
Merele isi pierd fermitatea destul de repede la temperatura camerei. De aceea, ar trebui refrigerate imediat cum ajungeti acasa.

Asezati-le in pungi de plastic perforate, cat mai in spate in frigider. Daca sunt achizitionate in stare buna, merele ar trebui sa reziste pana la 6 saptamani in frigider.

Pentru a pastra merele un timp indelungat, puneti-le in ziare si depozitati-le intr-un loc racoros si intunecat.

Daca tai merele in felii si vrei ca aceastea sa nu se oxideze si sa capete o culoare maronie, pastreaza-le intr-un bol cu trei parti apa si o parte suc de lamaie.
 

 

Text: Oana Racheleanu; Foto: Shutterstock, Dreamstime.

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente