Seducția și fundamentele ei

seductie

La începutul anului, după ce m-am prezentat în comunitatea AVANTAJE, am dorit să aflu de la cititoare ce întrebări au pe tema sexualitate. Prin acest scurt formular am primit o serie de întrebări. 

Astăzi am ales întrebarea unei femei care a dorit să afle mai multe despre seducție.

Esența

În primul rând aș vrea să subliniez și să punctez cât de tare pot că nu voi vorbi despre tehnici și trucuri și orice element exterior pe care să-l faci ca să ai mai mult succes în seducție. Pe de o parte fiindcă internetul abundă de ele, pe de altă parte fiindcă sunt ferm convinsă că orice trucuri am folosi, pe termen lung nu ne vor ajuta sau nu ne vor aduce ceva durabil dacă baza sau fundamentul nostru interior nu este solid.

Pe de altă parte aleg să evit tehnici și alte trucuri fiindcă suntem oameni diferiți și adevărul este că rareori ni se potrivesc întocmai metodele folosite de alții. Fiecare dintre noi este propriul său individ, cu propriile trăsături de caracter, fiecare dintre noi are propriul drum evolutiv și se află în momente diferite ale vieții noastre (fie ele frumoase, energice, pline de succes, fie mai puțin reușite, copleșitoare, descumpănitoare etc.)

Exact precum un sportiv de performanță, prefer să încurajez oamenii să se concentreze pe elementele de bază și să revină periodic la ele pentru a se întări, pentru a se verifica și a se asigura că sunt mereu în condiție optimă.

Care este fundamentul seducției sau elementul de bază al seducătorului? Psihicul. Interiorul său. De aici pornește totul. Întotdeauna. Universul nostru interior este cel de care ar fi recomandat să ne îngrijim. Singuri sau cu ajutor.

Autocunoașterea

Nu sunt oracolul din Delphi, dar aforismul 'Cunoaște-te pe tine însuți' este cel mai important lucru din toată ecuația seducției. Am să argumentez cât de bine pot mai jos că este extrem de important să îl avem în vizorul nostru. Dacă e ceva ce face o femeie irezistibilă, este faptul că se iubește. Atunci când te cunoști pe tine poți să te iubești pe tine. Nu există altă cale. Omenește vorbind, nu poți iubi ceea ce nu înțelegi, ceea ce nu cunoști, ceea ce nu pătrunzi cu mintea și emoția.

Cum se poartă o femeie care se iubește?

Înainte să răspund la întrebarea asta, vin cu o a doua întrebare: cum se poartă o femeie cu cineva pe care iubește? Cred că pentru dintre noi este mai ușor să pornim de aici fiindcă multe suntem învățate să dăm celorlalți, mai puțin nouă însene.

O femeie care iubește poate să mângâie într-un anumit fel partenerul (sau partenera), poate să ofere mese rafinate, poate să îi șoptească în diferite momente lucruri frumoase sau încurajatoare (sau poate obraznice, fiecare cu gusturile ei), poate are grijă de felul în care arată hainele celuilalt, poate se asigură că are casa curată (nu e absolut nici un clișeu aici, atunci când vine vorba de a face pe cineva fericit, fiecare dintre noi avem propriul mod și e important să nu judecăm), poate plănuiește vacanțe frumoase sau petreceri frumoase, poate preferă să-i cânte anumite lucruri, poate preferă să îl țină în brațe. Și tot așa.

Fiecare dintre noi are propriul mod și propriul limbaj prin care oferim sau ne manifestăm iubirea. De multe ori ele sunt exact ceea ce ne-am dori să primim. De ce? Fiindcă așa înțelegem și resimțim noi însene plăcerea, iubirea, seducția. Și de cele mai multe multe ori facem asocierea că și persoana pe care o dorim lângă noi apreciază sau resimte / traduce plăcerea în acele modalități.

Asta poate fi o greșeală destul de mare, dar despre acest lucru vom vorbi cu altă ocazie. Acum ne concentrăm pe noi însene.

Ei bine, primul pas al psihologiei seducătorului ar fi să luăm lucrurile pe care ni  le-am dori să le facem în compania persoanei pe care ne-o dorim și să le punem în aplicare pe noi însene. Sună ciudat? Cu siguranță pentru femei da.

Dar aici mai pun o întrebare: de ce ar fi ciudat să îți oferi ție însăți lucrurile acelea frumoase pe care le-ai oferi persoanei pe care o iubești? Dacă tu simți că acestea ar aduce pe altcineva într-o stare plăcută, seducătoare (fiindcă acelea sunt modalitățile în care tu personal îți exprimi energia sexuală), atunci de ce ar fi ciudat să le folosești și pentru tine?

Acesta este elementul de bază din psihicul unui seducător sau ale unei seducătoare: își acordă plăcere sieși, își menține energia sexuală în „curgere'. Iar pentru multe femei este tema cea mai dificilă. Multe femei au impresia că își acordă lucruri pe care și le doresc nespus, dar au multe limite aici.

Fiindcă vorbim în contextul dezvoltării sexuale, autosatisfacerea este poate cel mai dificil lucru pentru multe femei când vine vorba de a-și oferi sieși ceea ce au nevoie. Multe se limitează la lucrurile exterioare (machiaje, haine, coafuri, tratamente cosmetice) dar puține se uită și la nutriție, sport sau chiar autosatisfacere ca modalități de a se cunoaște și a e iubi pe sine.

Autosatisfacerea în sine este ceva inadmisibil pentru multe dintre noi. Deși acest lucru ar putea însemna autocunoaștere și depășirea unor inhibiții care le-ar putea ajuta pe termen lung în relațiile lor mult mai mult decât le ajută un machiaj frumos sau o anumită vestimentație.

Citește continuarea pe pagina următoare

Evident, dacă nu ai fost obișnuit să gândești în sens larg, dacă nu ai crescut sau stat într-un mediu în care oamenii și-au oferit diferite „răsfățuri' (deși în contextul acestei discuții le consider mult mai fundamentale decât un moft) probabil că îți va fi greu să începi să îți oferi momentele acestea ție însăți. Oricare ar fi ele pentru tine, esențialul este să îți oferi ce îți produce ție plăcere, ce te păstrează pe tine în energia seducției.

Dar dacă realmente vrem să vorbim despre seducție, atunci aceasta este baza: ne ținem noi pe noi înșine în acea energie seducătoare. Cât de des putem și ne permite contextul nostru (familial, financiar, de muncă, de sănătate etc.). Prin orice lucru este seducător pentru noi înșine. Ca femei este extrem de important să facem lucrul acesta.

Fii atentă la interiorul tău

Când vorbesc despre interior mă refer la energia pe care o avem înăuntru o proiectăm și în exterior. Poate că nu suntem așa conștienți întotdeauna, iar ceilalți ne „miros' stările interioare de fiecare dată. Dacă suntem triști, oamenii din jur vor repera. Dacă suntem furioși, vom transmite și în exteriorul nostru. Dacă suntem relaxați, evident că ceilalți vor simți lucrul acesta.

Oamenii răspund, chiar și mai puțin conștient, la stările noastre interioare. Așa cum și noi răspundem la stările interioare ale celorlalți. Fie că suntem agitați și se vede prin felul în care mergem, gesticulăm sau apăsăm anumite cuvinte când vorbim. Tot ce avem înăuntrul nostru se transmite în exterior.

Evident, suntem oameni, nu trăim întotdeauna doar stări bune, frumoase, exuberante, senzuale sau bucuroase. Și departe de mine intenția să încurajez așa ceva, fiindcă nu este omenesc. În schimb mesajul meu este acesta: atunci când ne dăm seama că suntem agitați în sinea noastră sau că trecem prin stări neplăcute (ceea ce este mare lucru fiindcă majoritatea oamenilor sunt așa orgolioși că pot să și spună șuierând printre dinți că nu sunt furioși) să încercăm, pe cât posibil, să ne oferim un gând, un gest, o încurajare care să ne liniștească și să ne ducă spre starea plăcută.

Asa face un seducător: își îngrijește interiorul, fiindcă aceea este sursa lui de seducție de fapt. Acest lucru nu este ușor. Unele trăiri și unele stări nu le putem gestiona singuri. Dar aici se vede cât de important este să ne cunoaștem pe noi înșine și să fim atenți cu adevărat la interiorul nostru.

Când realizăm când ne este rău și când avem prezența de spirit să recunoaștem că suntem depășiți de o situație sau de o stare interioară, atunci ne manifestăm iubirea de sine. Doar din acest loc putem merge să cerem și ajutor exterior, dacă el este necesar.

Parte din energia seducției este și capacitatea noastră să cerem ajutor – știind ce ne face bine, știind ce ne produce plăcere. Opusul seducției este autoflagelarea sau autopedepsirea. Opusul seducției este orgoliul și îngâmfarea. Nu suntem insule, nu putem trăi și nu le putem face pe toate singuri.

Seducție nu înseamnă să le faci pe plac celorlalți

Poate să pară contraintuitiv, dar adevărul este că seducătorul nu le face pe plac celorlalți cu orice preț. De aceea am pus primele elemente din fundamentul seducătorului autocunoașterea și atenția la propriul interior. Atunci când o persoană se forțează să fie într-un loc în care nu îi este bine, în compania unor oameni cu care nu se potrivește, înseamnă că nu își respectă interiorul. Și, evident, nu are cum să fie seducător dacă nu se simte bine. Seducția nu este forțare interioară, ea vine din relaxare.

Un seducător va fi conștient unde nu îi este bine și nu se va forța să stea în acel loc sau în acea situație. Valabil și în relație. Într-o relație, locul în care este cel mai înțelept să alimentăm cât mai mult energia seducției, dacă o un seducător nu primește lucrurile de care are nevoie de la partener, atunci are puterea să plece de acolo. Altminteri își lovește chiar fundația sa.

Sigur, nu vorbim aici de a pleca la primul lucru care nu funcționează. Vorbim despre lucruri care pe termen lung, în mod consistent, nu sunt înfăptuite și nici nu se încearcă sau nu se întrezăresc soluții constructive pentru ele.

De aceea, un seducător comunică ce are nevoie într-un context dat, fiindcă se cunoaște pe sine și este atent la propriul interior, ascultă foarte bine și ceea ce are nevoie celălalt de la el (asta fiindcă energia seducției merge în ambele sensuri) și face tot ce poate pentru a se asigura că lucrurile sunt în echilibru. Fără să se forțeze, fără să își ceară imposibilul.

Așadar, oricărei femei care doresște să devină o seducătoare și mai abilă decât este deja, acesta ar fi sfatul meu: să se cunoască, să fie atentă la  propriile stări interioare, să își ofere în mod autentic ceea ce are nevoie (fără să se nege pe sine în vreun fel) și să aibă grijă să nu facă celorlalți pe plac cu costul propriei bunăstări interioare.

Poate părea filosofic, dar adevărul este că puține dintre noi ne concentrăm pe fundamentele acestea. Iar realitatea aceasta ar merita îmbunătățită cât mai mult ne este cu putință. Am abordat subiectul acesta și într-un vlog:

Dacă ești femeie și vrei să îți aprofundezi explorarea intimă, te aștept în comunitatea AVANTAJE. De asemenea, te aștept și pe blogul meu, http://www.lianabuzea.ro, pe care public periodic articole și anunț evenimente pe care le organizez pentru dezvoltarea în acest capitol al vieții noastre.

Citește și Cum salvezi o relație intimă toxică

Citește și Ce vor femeile într-o relație intimă profundă

Liana Buzea, sexological bodyworker

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVZbRPgj6LNFj-quOObv3oA

Sursa foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex