Ce vor femeile într-o relație intimă profundă

relație intimă profundă

Am scris recent un articol despre cea mai importantă calitate feminină într-o relație intimă profundă

Aș vrea să ne concentrăm acum pe două calități masculine foarte căutate de femei într-o relație intimă profundă: capacitatea să stabilească direcția în plan uman și capacitatea să conțină spațiul intim al femeii (sau persoanei care se identifică cu rolul feminin din relație).

Hai să le luăm pe rând.

Capacitatea să stabilească direcția (a lui, a cuplului, a societății)

Din toate căutările și din nivelul meu de înțelegere al relațiilor, un bărbat (sau o persoană care se identifică mai mult cu energia masculină) ajunge la maturitate atunci când își asumă și îndeplinește activ un rol în cariera sa și în societate.

Indiferent care este acest rol (pe care are completă libertate să și-l stabilească) în momentul în care un bărbat ajunge la încredere totală în sine, în capacitatea proprie să împlinească în mod concret și performant acel rol, în acțiunile lui și interacțiunile cu societatea, atunci a atins maturitatea.

Leadership-ul este o calitate masculină prin excelență, pe care atât bărbații cât și femeile o pot manifesta cu succes. Dar pentru bărbați (sau persoanele care se identifică mai mult cu energia masculină) leadership-ul manifestat și recunoscut este extrem de important.

Acest lucru înseamnă că respectivul bărbat, își conturează o viziune pentru sine și ceilalți. Apoi o face cunoscută (deci și-o asumă nu doar față de sine ci și față de ceilalți), trasează direcții de împlinire a ei, atrage oameni și resurse pentru a face lucrurile să se întâmple întocmai. Nu în ultimul rând, își asumă rolul de protector al celor care contribuie la viziunea sa și, evident, încep să se vadă rezultatele concret.

Dar aici mai este o cheie: aceste rezultate văzute (și apreciate) inclusiv de ceilalți din jurul său (colegi, familie și societatea în largul său). Rolul bărbatului este văzut concret și este apreciat la valoarea pe care o aduce în mod palpabil societății.

Acest stadiu nu are deloc legătură cu vârsta. Concepția că bărbații se maturizează doar după 40 de ani… nu este neapărat validă.

Există bărbați care încă dinainte de 30 de ani au un rol clar asumat și produc rezultate bune sau chiar excepționale în domeniul ales și au și renumele și aprecierea socială. În același timp, există bărbați care ajung la acest stadiu în a doua parte a vieții lor. Depinde de interiorul fiecăruia și de felul în care fiecare bărbat își gestionează resursele (cunoștințele, abilitățile, încrederea în sine) pentru a ajunge la acest nivel de leadership.

Indicatorul îl reprezintă rezultatele bărbatului, efectele produse în societate și aprecierea primită pentru ele în mod armonios. Da, este important să știe și cum să primească laudele în mod sănătos și constructiv.

Deși aparent partea aceasta nu are legătură cu sexualitatea, adevărul este că un bărbat care îți manifestă leadership-ul la un nivel atât de ridicat este un bărbat cu un libido crescut, sănătos, asumat, complet liber și, aproape contraintuitiv, în majoritatea cazurilor acesta este momentul în care își caută o parteneră pe măsură (sigur, nu se aplică tuturor bărbaților, dar majoritatea urmează acest drum).

De ce? Foarte simplu: femeia respectivă devine parte din succesul său! Nu, nu ca femeie trofeu, ci ca prezența care îl sprijină la nivel emoțional, care îl ajută să se relaxeze, care îl ajută când lucrurile devin stresante, care îl distrează, care îl inspiră, care îl înțelege, care îl sfătuiește, care îi atinge inima și latura sensibilă.  Tot acel nivel de performanță pe care bărbatul îl menține are nevoie de un sprijin activ și abil din partea unei prezențe feminine. Iar acesta este rolul cel mai frumos al unei femei împlinite în esența ei feminină.

Din acest loc, bărbatul dă direcția în plan uman: stabilește unde locuiește cuplul, ce materiale și comodități au nevoie, el alege de cele mai multe ori să se ocupe de procurarea majorității acestora, care este nivelul de bani necesar, de cele mai multe ori tot el preferă (sau se simte mai confortabil) să se ocupe de furnizarea celei mai mari părți din acest venit.

Pentru el este o încununare a masculinității sale să producă toate aceste lucruri. Aceste semne arată virilitatea și maturitatea lui ca bărbat. În relație, în familie și în societate.

Atunci când este înțeles prost acest rol al bărbatului, femeile văd doar partea materială. Și invariabil caută un bărbat bogat material care le asigură confortul material. Însă adevărul este esența mult mai profundă în spatele acelei bogății materiale este de fapt leadership-ul bărbatului respectiv, rolul activ pe care îl are în societate, în „cuceririle' sale în plan social și profesional și în deschiderea sa să își asume responsabilități față de colaboratorii, partenerii, familia și femeia importantă pentru el. Acolo este esența unui bărbat matur de fapt. Aceea ar trebui căutată și apreciată și sărbătorită. O femeie matură știe aceste lucruri.

Da, și drumul până la acest rol masculin împlinit poate fi unul parcurs alături de o prezență feminină ca parteneră stabilă. Dar este foarte importantă capacitatea bărbat să o păstreze alături pe parteneră, să o respecte și să o aprecieze inclusiv după ce a atins succesul (care vine de regulă la pachet cu mult mai multe atenții feminine).

Citește continuarea pe pagina următoare

Conținerea spațiului intim al femeii

Aceasta este a doua calitate căutată de o femeie într-o relație intimă profundă. Ea este la fel de importantă precum prima.

Este foarte posibil ca majoritatea bărbaților să nu aibă un reper de la tați, bunici sau alte figuri masculine în prezența cărora s-au dezvoltat. Despre importanța și nevoia și utilitatea conținerii spațiului intim al femeii nu se vorbește atât de mult.

Și, fiindcă lucrurile nu sunt simple, nici femeilor nu li se spune să aibă grijă de propria intimitate. Din contră, li se spune sau li se arată prin exemple, să „lase' de la ele, să pună pe primul loc soțul, copiii, familia. Cumva chiar să se sacrifice când vine vorba de propriile dorințe, nevoi, visuri, aspirații. De aici avem multe femei în relații în care fie nu sunt împlinite, fie chiar suferă în tăcere știind de la mamele, bunicile sau persoanele din jur că așa este mersul lucrurilor.

Nimic mai neinspirat în majoritatea cazurilor (excepție o fac situațiile limită sau criză, în care nu există altă soluție decât sacrificiul; dar aceste situații chiar sunt excepții, așa cum spuneam).

Revenind la calitatea masculină, este important să se înțeleagă faptul că un bărbat își ajută femeia să își protejeze energia feminină conținându-i spațiul în care ea poate să se exprime natural.

Energia feminină armonioasă este aceea care sprijină, hrănește (la propriu sau la figurat), inspiră, vindecă, dă viață, răsfață, relaxează, binedispune, încarcă cu energie, stârnește emoții care să deschidă inima și sufletul unui bărbat, încurajează, susține, ajută, sfătuiește, oferă companie de suflet, este empatică și crează o legătură armonioasă și profundă în relație și în familie sau chiar societate. Femininul (arhetipal) este liantul în relație și în societate, iar masculinul (arhetipal) este cuceritoroul de noi teritorii, victorii sau realizări și protectorul în plan fizic.

Femeia, sau persoana care se identifică cu rolul feminin, este din aceste motive și leaderul spiritual al relației. Mulțumită acestei naturi sensibile, fragile, purtătoare de viață la propriu și la figurat, este mult mai apropiată de spirit și rolul acesta îl îndeplinește ea în cuplu.

De aceea este important ca bărbatul să îi conțină spațiul intim femeii. Prin asta mă refer la emoțiile și trăirile ei.

Atunci când femeia are spațiul intim să proceseze emoțiile și să fie vulnerabilă cu adevărat în prezența partenerului ei, atunci când el o asigură că va fi acolo pentru ea indiferent ce va vedea înăuntrul ei, că nu o va lăsa la greu, ea se poate deschide în rolul ei feminin. Și-l poate îndeplini natural și armonios.

Dinamica aceasta de deschidere a femeii, așa cum spuneam și în articolul anterior, se întâmplă atât la nivel fizic cât și la nivel emoțional. Un bărbat nu va reuși să aibă interacțiune intimă cu adevărat profundă și frumoasă cu o femeie dacă ea nu are încredere în el și dacă nu simte că se poate încredința lui, chiar și doar în acele momente scurte.

De aceea femeile caută un bărbat care să le înțeleagă și să le conțină spațiul intim (emoțiile și vulnerabilitățile lor). Nicidecum ca să împovăreze un bărbat, ci ca să își poată manifesta esența feminină profundă.

Mulți bărbați nu înțeleg rostul conținerii spațiului intim, dacă aud vreodată despre această noțiune. Mulți se tem în sinea lor că vor avea alături o femeie instabilă, care se agață de ei, care îi va încărca cu problemele sale în loc să le fie alături.

Dacă femeia învață să se „prindă' singură în acele momente dificile sau vulnerabile, indiferent ce se întâmplă cu partenerul ei, lucru pe care îl discutam în articolul anterior, atunci ambii parteneri pot fi liniștiți că lucrurile de fapt își urmează dinamica naturală și că aceasta este calea spre armonie.

O femeie nu devine o povară pentru un bărbat, ci poate trăi emoțiile și le poate transmite și celorlalți în mod armonios,

Un bărbat nu devine o povară pentru o femeie, ci își poate crea și urma drumul propriu în viață și îi poate proteja pe cei apropiați lui în mod armonios.

În concluzie

Ne-am aștepta, poate, ca aceste detalii să fie mai concentrate pe sexualitatea fizică. Deși cu siguranță sunt aspecte care țin de priceperea la nivel fizic, atingere, răbdare, intensitate, durată, frecvență, forme ale corpului și poziții potrivite pentru fiecare, preferințe sexuale și îndeplinirea lor fără să se neglijeze preferințele proprii… profunzimea vine însă din înțelegerea naturii masculinului și femininului. Nu ca stereotipuri ci ca arhetipuri.

Sexul fizic poate fi făcut oricând, și poate fi îmbunătățit oricând, dar calitatea lui cea mai profundă depinde de fapt de nivelul de maturitate și centrare al fiecărui partener în rolul asumat: feminin sau masculin. Și de stabilitatea proprie în forul interior.

Sexul poate fi un moment intim frumos, sau chiar excepțional, atunci când lucrurile sunt așezate în înteriorul psihologic și emoțional al fiecăruia din noi.

Deci când femeia care se încredințează în mod armonios, citește aici, și când bărbatul poate să stabilească direcția și poate să conțină spațiul intim.

Autor: Liana Buzea, sexological bodyworker

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex