Friptura de porc in stil chinezesc

Timp de pregatire: 5 min.
Timp de gatit: 1 ora, plus timp de sarare peste noapte

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 800 g piept de porc (cu sorici), crestat pe ambele parti
  • 11/2 linguri sare grunjoasa
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura ghimbir proaspat, ras sau pudra
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 2 linguri condiment chinezesc „cinci condimente” (un praf de piper negru, un praf de boia iute si un praf de nucusoara).
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

  1. Asezati carnea, cu soriciul deasupra, intr-o tava larga si frecati cu 1 lingura de sare printre soriciul crestat. Peste noapte, lasati-o neacoperita in frigider.
  2. Preincalziti cuptorul la semnul 7/220 grade C si asezati un gratar metalic deasupra unei tavi de friptura. Tamponati bucata de carne cu un prosop de hartie, pentru a fi uscata. Combinati ingredientele ramase si frecati carnea printre crestaturi. Asezati-o apoi cu soriciul in sus pe gratarul metalic.
  3. Dati la cuptor timp de 1 ora, pana cand soriciul devine crocant si carnea se patrunde. Lasati sa se „odihneasca” timp de 10 minute si apoi taiati-o cuburi.
  4. Serviti cu taietei amestecati cu fasole verde, fiarta in aburi.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Preparate chinezesti