Friptura de porc in stil chinezesc
Timp de pregatire: 5 min.
Timp de gatit: 1 ora, plus timp de sarare peste noapte
Timp de gatit: 1 ora, plus timp de sarare peste noapte
Ingrediente pentru 4 portii :
- 800 g piept de porc (cu sorici), crestat pe ambele parti
- 11/2 linguri sare grunjoasa
- 4 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingura ghimbir proaspat, ras sau pudra
- 1/2 lingurita boia iute
- 2 linguri condiment chinezesc „cinci condimente” (un praf de piper negru, un praf de boia iute si un praf de nucusoara).
- 1 lingura ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
- Asezati carnea, cu soriciul deasupra, intr-o tava larga si frecati cu 1 lingura de sare printre soriciul crestat. Peste noapte, lasati-o neacoperita in frigider.
- Preincalziti cuptorul la semnul 7/220 grade C si asezati un gratar metalic deasupra unei tavi de friptura. Tamponati bucata de carne cu un prosop de hartie, pentru a fi uscata. Combinati ingredientele ramase si frecati carnea printre crestaturi. Asezati-o apoi cu soriciul in sus pe gratarul metalic.
- Dati la cuptor timp de 1 ora, pana cand soriciul devine crocant si carnea se patrunde. Lasati sa se „odihneasca” timp de 10 minute si apoi taiati-o cuburi.
- Serviti cu taietei amestecati cu fasole verde, fiarta in aburi.
Pofta buna!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din Preparate chinezesti