Timp de gatit: 30 min., plus timp de marinat
Ingrediente pentru 4 portii :
- 8 cotlete de miel
- 175 ml suc de portocala
- 4 linguri sos de soia
- praf de ghimbir
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 1 lingura otet de vin alb
- 3 linguri vin rosu
- 6 linguri miere
Mod de preparare:
2 Incingeti 1 lingura ulei de masline si prajiti cotletele timp de 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Adaugati marinata ramasa in vas si tineti pe foc 8-10 minute, pana se patrund, intorcand o singura data. Scoateti cotletele pe un platou preincalzit si tineti-le la cald. Continuati sa fierbeti marinata timp de 5 minute, pana cand cantitatea se reduce la jumatate si se ingroasa.
3 Adaugati in vas 2 portocale, curatate de coaja si taiate bucati, si tineti pe foc timp de 1 minut. Adaugati cotletele si acoperiti-le cu sosul. Serviti cotletele cu spaghete si 1 lingura patrunjel tocat, presarat deasupra.
Pofta buna!