Cotlet la gratar cu sos hoi-sin

Toata savoarea acestei fripturi se datoreaza sosului picant hoi-sin, care glaseaza si ii da un aspect si gust apetisante.
335 calorii, 21 g grasimi per portie
Timp de gatit: 20 min

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 4 fileuri muschi de vita (minimum 150 g fiecare)
  • 3 linguri sos hoi-sin
  • 1 lingura ghimbir proaspat, razuit
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 300 g amestec de legume din conserva, bine scurse
  • 1 lingura seminte de susan, rumenite
  • 400 g orez cu bobul lung, fiert

Mod de preparare:

1 Asaza cotletele intr-un bol. Amesteca sosul hoi-sin cu ghimbirul, 1 lingura sos de soia si toarna amestecul peste carne. Lasa la marinat 30 de minute.
2 Preincalzeste gratarul la temperatura maxima si frige carnea timp de 5 minute pe fiecare parte, daca vrei sa obtii friptura in sange, si timp de 7 minute, daca vrei o friptura bine patrunsa. Intre timp, incinge uleiul intr-un vas neadeziv usor adancit (wok) si prajeste legumele timp de 3-4 minute. In ultimul minut adauga semintele de susan.
3 Fierbe orezul dinainte si pastreaza-l la cald. Daca este nevoie, incalzeste-l inainte de a servi. Amesteca orezul fierbinte cu patrunjelul, portioneaza in boluri de servit, asaza deasupra legumele si cotletele.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Preparate chinezesti