Cotlet la gratar cu sos hoi-sin
Toata savoarea acestei fripturi se datoreaza sosului picant hoi-sin, care glaseaza si ii da un aspect si gust apetisante.
335 calorii, 21 g grasimi per portie
Timp de gatit: 20 min
Timp de gatit: 20 min
Ingrediente pentru 4 portii :
- 4 fileuri muschi de vita (minimum 150 g fiecare)
- 3 linguri sos hoi-sin
- 1 lingura ghimbir proaspat, razuit
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura ulei de floarea-soarelui
- 300 g amestec de legume din conserva, bine scurse
- 1 lingura seminte de susan, rumenite
- 400 g orez cu bobul lung, fiert
Mod de preparare:
1 Asaza cotletele intr-un bol. Amesteca sosul hoi-sin cu ghimbirul, 1 lingura sos de soia si toarna amestecul peste carne. Lasa la marinat 30 de minute.
2 Preincalzeste gratarul la temperatura maxima si frige carnea timp de 5 minute pe fiecare parte, daca vrei sa obtii friptura in sange, si timp de 7 minute, daca vrei o friptura bine patrunsa. Intre timp, incinge uleiul intr-un vas neadeziv usor adancit (wok) si prajeste legumele timp de 3-4 minute. In ultimul minut adauga semintele de susan.
3 Fierbe orezul dinainte si pastreaza-l la cald. Daca este nevoie, incalzeste-l inainte de a servi. Amesteca orezul fierbinte cu patrunjelul, portioneaza in boluri de servit, asaza deasupra legumele si cotletele.
2 Preincalzeste gratarul la temperatura maxima si frige carnea timp de 5 minute pe fiecare parte, daca vrei sa obtii friptura in sange, si timp de 7 minute, daca vrei o friptura bine patrunsa. Intre timp, incinge uleiul intr-un vas neadeziv usor adancit (wok) si prajeste legumele timp de 3-4 minute. In ultimul minut adauga semintele de susan.
3 Fierbe orezul dinainte si pastreaza-l la cald. Daca este nevoie, incalzeste-l inainte de a servi. Amesteca orezul fierbinte cu patrunjelul, portioneaza in boluri de servit, asaza deasupra legumele si cotletele.
Pofta buna!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din Preparate chinezesti