Folosești blițul atunci când îți faci selfie? Acest obicei îți poate cauza probleme grave de sănătate

De ce este nocivă folosirea blițului atunci când îți faci selfie

A-ți face un selfie cu blițul pornit pare cel mai inofensiv lucru, însă oamenii de știință avertizează că acest obicei poate cauza probleme grave de sănătate.

Un selfie reușit și care să strângă multe like-uri necesită o atenție sporită. Astfel, când lumina naturală nu este de mare ajutor, oamenii apelează la cea a blițului, tot pentru ca fotografia să iasă perfect. Cu toate acestea, lumina blițului are efecte nocive asupra organismului, potrivit dailymail.co.uk.

De ce este nocivă folosirea blițului atunci când îți faci selfie?

Lumina blițului este una foarte puternică, iar specialiștii au descoperit că aceasta poate duce la apariția crizelor de epilepsie. Doctorii canadieni au constatat că există un număr mare de persoane care sunt sensibile la lumina puternică. Astfel, această boală a căpătat noi valențe, iar cei care se confruntă cu episoade scurte de epilepsie din cauza luminii puternice au fost diagnosticați cu boala denumită în mod generic ” selfie-epilepsie”.

Pe lângă această afecțiune gravă, studiile anterioare au demonstrat că selfie-urile pot duce la apariția ridurilor, totul din cauza radiațiilor emise de telefonul mobil. Cazurile de epilepsie fotosensibilă sunt destul de rare, doar 3% din pacienți confruntându-se cu această afecțiune.

Cei care sunt vizați de rezultatele acestui studiu sunt în principal tinerii și asta pentru că ei sunt cei care își petrec un timp îndelungat făcându-și selfie-uri.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Simptomele cancerului de piele. Acordă o mai mare atenție acestor semne

Cum te ajută sâmburii de struguri să ai o dantură perfectă?

Ce este antraxul și care sunt cauzele care duc la apariția acestei boli?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate