Foi cu frișcă
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/09/foi-frisca.jpg)
Durează ceva mai mult până faci această prăjitură, însă merită tot efortul! Pregătește-o cu patru ore înainte să vină invitații, pentru succesul deplin! Cum faci foi cu frișcă:
* 4 porții * timp total de preparare 2 h, 40 minute
INGREDIENTE
4 oua
120 g zahar
120 g faina
7 g cacao
Pentru forma:
30 g unt
30 g faina
Pentru umplutura 1:
250 ml frisca lichida
Pentru stratul 2:
250 ml frisca lichida
câteva picaturi colorant alimentar rosu
cacao
Pentru servit:
ciocolata sub diferite forme
MOD DE PREPARARE
1. Se unge forma cu unt topit si apoi se da la rece. Dupa ce s-a întarit untul, se tapeteaza cu faina. Se amesteca ouale cu zaharul si apoi se pun la bain-marie. Se amesteca bine cu telul si, dupa ce se transforma într-o crema omogena, se scoate de la bain-marie.
2. Se mixeaza pentru racire împreuna cu faina, se împarte în doua, într-o parte se pune cacaua, se toarna în tava si se coace 20 de minute. Apoi, se scoate, se unge dinnou tava si se coace blatul alb.
3. Se bate frisca si se împarte în doua, o parte se foloseste alba si cealalta parte secoloreaza cu puțin colorant alimentar.
4. Într-o tava încapatoare se asaza blatul cu cacao, frisca alba, blatul alb si frisca colorata. Se presara cu cacao si se lasa la rece 2 ore. Se taie si se serveste cu ciocolata.
O rețetă Libertatea pentru Femei