Fitoterapia la ea acasa

Lumea moderna se intoarce din ce in ce mai des la natura pentru a cauta formula magica a vietii sanatoase. Un raspuns am gasit in frumoasa regiune Toscana, unde traditia milenara a fitoterapiei se imbina cu cele mai sofisticate tehnologii de cultivare si obtinere a preparatelor vegetale.

Daca esti adepta terapiei cu plante, ai auzit deja de produsele marca Aboca. Poate le-ai si incercat si ai constatat din proprie experienta beneficiile. Dar nu te-ai intrebat niciodata de unde vine puterea lor vindecatoare…

Te invit intr-o calatorie fascinanta in Toscana, in apropiere de Florenta, in singurul loc din lume unde plantele medicinale sunt alese cu grija si trecute prin intregul proces de transformare – de la semintele cultivate organic, la preparatul farmaceutic modern: tablete, capsule, siropuri, ceaiuri, tincturi.

Regiunea este cunoscuta de peste 800 de ani pentru traditia prelucrarii plantelor medicinale. Denumirea Aboca vine de la numele uneia dintre aceste plante (abiga, in dialectul toscan), larg cultivata de calugari si folosita ca saponina. Istoria moderna a locului incepe pe la 1978, cand aici s-au realizat primele culturi organice de plante medicinale.

In lanul de echinaceea – unul dintre cele mai puternice stimulante imunitare Parfumul de levantica e omniprezent.

Cand am ajuns la Aboca, m-a surprins parfumul – omniprezent: in salile de productie, in jurul cuptoarelor imense de uscare si in magaziile de stocare, in laboratoare si in atmosfera zonei, a celor peste 1.700 de hectare cultivate organic.

Peste tot te copleseste amestecul de arome, tari sau dulci-amarui, proaspete si inconfundabile, de menta, musetel, galbenele, roinita si alte zeci de plante, pe care nu le cunosteam, dar despre care stiam ca au proprietati binefacatoare, transmise peste generatii.

100% natural, de la seminte la produsul final
Am vazut cum semintele sunt selectate si cultivate cu grija, fara “ajutorul” pesticidelor si al altor agenti poluanti. Recoltarea se face doar intr-un anumit moment al verii, exact atunci cand florile, radacinile sau frunzele au cea mai bogata concentratie de substante active.

Uscarea plantelor se face in aer circulant, in atmosfera controlata, la temperaturi intre 32 si 40 de grade Celsius, pana la procente de umiditate bine determinate. Selectia, spalarea, taierea si separarea plantelor de eventuale corpuri straine (ierburi, insecte, seminte) sunt alte etape realizate in instalatii complet automatizate, in procese nealterate de greseala umana.

Parte dintre plantele pentru ceai, ambalate aseptic, in pungi vidate, isi pastreaza calitatile timp de peste trei ani, si sunt foarte cautate de cunoscatori. Extractele alcoolice se obtin cu ajutorul celui mai pur alcool din cereale, iar cele liofilizate au la baza un procedeu unic, de sublimare in vid, aplicat pentru prima data la extrasele vegetale, aici, la Aboca.

Tabletele sunt obtinute, si ele, printr-un procedeu special de compactizare si, asemenea capsulelor, nu contin excipienti (aditivi sintetici). Produsul final este eficient si 100% natural.

Procesele de cultivare organica si de recoltare, precum si intregul ciclu de obtinere a produselor farmaceutice din plante sunt realizate conform normelor europene privind agricultura organica si sunt supuse inspectiilor periodice ale forumurilor UE de specialitate.

Astfel se pastrau plantele in vechime (Muzeul Aboca). Mojar din alte veacuri (Muzeul Aboca)

In fiecare an, compania investeste 10% din profit in cercetarea si dezvoltarea de noi suplimente vegetale si noi metode de cultivare si imbunatatire a procesului de productie. In laboratoarele ei, medicina traditionala a plantelor se intalneste cu ultimele descoperiri ale universitatilor internationale, in produse noi si uluitoare prin simplitate.

Text si foto: Mihaela Doina Radulescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Tratamente naturiste