Femeile gravide se vaccinează sau nu? Ultimele cercetări…

“Femeile gravide ar trebui să se vaccineze împotriva COVID-19, spune ultimul studiu pe baza unei noi analize care nu a arătat un risc crescut de avort spontan”, a declarat miercuri Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Oficialii din Centrul de Control al Bolilor au declarat că nu au găsit probleme de siguranță pentru persoanele însărcinate, nici în noua analiză, nici în studiile anterioare. Acesta a spus că ratele de avort spontan după vaccinare erau similare cu rata preconizată care nu este cauzată de coronavirus. Femeile gravide pot primi oricare dintre cele trei vaccinuri cărora li se acordă autorizație de urgență – Pfizer, Moderna sau Johnson & Johnson.

Cu ceva timp în urmă medicii erau sceptici cu privire la vaccinarea femeilor gravide anti-Covid. Dacă atunci nu recomandau femeilor însărcinate să fie vaccinate, astăzi aceștia au revenit cu un comunicat spunând că ar trebui să discute despre vaccinare cu medicii care le supraveghează sarcina.

“Vrem ca femeile să fie protejate. Nu există semnale negative și astfel beneficiile vaccinării într-adevăr depășesc orice risc potențial sau necunoscut” spun cercetătorii.

Sarcina crește riscul agravării bolilor grave cauzate de COVID-19, potrivit specialiștilor, iar COVID-19 în timpul sarcinii crește riscul nașterii premature.

Medicii americani recomandă acum tuturor persoanelor cu vârsta de 12 ani și peste să se vaccineze împotriva COVID-19, inclusiv persoanele gravide, care alăptează, care încearcă să rămână însărcinate sau care ar putea rămâne însărcinate în viitor.

“Suntem conștienți de miturile care s-au răspândit legate de fertilitate. Nu se bazează pe nicio dovadă. Nu există niciun studiu care să susțină acest lucru”, a spus un oficial american. „Sperăm că acest lucru să ajute oamenii să nu se mai îndoiască'.

Foto: 123RF

Citeste și:

Chisturile ovariene: când apar, de ce apar, ce simptome dau și cum se tratează

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului