Exotice si stralucitoare

Orhideele sunt cele mai fermecatoare flori pe care le poti avea in casa. Nu rata ocazia de a te inconjura de frumusete si rafinament.

Sunt celebre in lumea lor…
Aceste frumoase flori sunt vedetele sezonului, ele reprezentand echivalentul elegantei si rafinamentului in lumea vegetala.
Proaspete, elegante si exotice, orhideele au fost si au ramas niste flori scumpe, chiar daca acum sunt destul de usor de procurat din florarii. Partea buna este ca doar cateva fire sunt suficiente pentru a crea un splendid aranjament floral. O alternativa este aceea a orhideei in ghiveci – pentru a o ingriji, pune in practica sfaturile noastre.

 

Unde le asezi

  • Orhideele sunt plante tropicale iubitoare de lumina, dar nu le place sa fie asezate direct in soare, acesta provocandu-le arsuri pe frunze. Nu le plac nici temperaturile extreme, asa ca evita sa le asezi pe calorifer sau in curent. In timpul verii, aproape toate speciile de orhidee trebuie asezate la umbra. Ferestrele dinspre est si vest sunt ideale pentru ele.
  • Unele specii care cresc in regiunile cele mai calde sunt obisnuite cu diferentele de temperatura dintre noapte si zi. De aceea, e bine sa stii din ce regiune a globului provin.

 

Cum le ingrijesti

  • Anual, aceste plante trec printr-o perioada de crestere intensa si una de repaus. Primavara, orhideea intra de obicei in perioada de crestere. Acest moment poate fi folosit pentru a o transplanta in alt vas. Uda planta mai putin atunci cand intra in repaus si mai mult atunci cand observi aparitia unor frunze noi – acest lucru inseamna ca perioada de repaus s-a terminat.
  • Transplanteaza orhideea la doi-patru ani. Realizeaza acest lucru cu foarte mare atentie. Pentru a evita ruperea sau "ranirea" radacinilor, este preferabil sa spargi vasul in care se afla. Curata planta de partile uscate sau bolnave si tamponeaza taieturile cu carbune vegetal, ca sa eviti imbolnavirea ei. Asaza ghiveciul la umbra si nu uda planta circa doua-trei saptamani. Ii poti asigura apa necesara prin simpla pulverizare cu apa.
  • In perioada de crestere, o data la doua saptamani, adauga fertilizatori in apa cu care o uzi. Exista fertilizatori speciali pentru orhidee, care se cumpara din florarii. Atentie insa: planta nu trebuie supraalimentata.
  • Substratul in care se planteaza orhideele trebuie sa fie poros, bine aerisit si cu un pH usor acid. Ca sa indeplineasca aceste conditii, foloseste urmatoarele componente pentru obtinerea amestecului: turba fibroasa, pamant de frunze, nisip si sphagnum (o specie de muschi).

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Flori - Gradina