Ești adepta unui antrenament fizic intens? Uite la ce pericole te expui

La ce pericole te expui atunci când urmezi un antrenament fizic intens

La ce pericole te expui atunci când urmezi un antrenament fizic intens

Sportul este recomandat pentru un stil de viață sănătos, însă medicii sunt rezervați atunci când vine vorba despre antrenamentele fizice intense.

Oamenii care țin la sănătatea lor știu că alimentația sănătoasă și exercițiile fizice regulate reprezintă cheia pentru o bună funcționare a organismului. Cu toate acestea, medicii nu recomandă antrenamentele fizice cu o intensitate ridicată și asta pentru că ele pot duce la apariția unor dezechilibre în organism.

La ce pericole te expui atunci când urmezi un antrenament fizic intens?

Cercetările în domeniu au demonstrat că antrenamentele fizice intense schimbă compoziția bacteriilor existente la nivelul sistemului digestiv. Astfel, persoanele care urmează un antrenament fizic intens se pot confrunta cu sindromul Leaky Gut, adică sindromul intestinului permeabil, afecțiune care permite substanțelor nocive să ajungă în sânge.

Ce presupune sindromul intestinului permeabil?

Sindromul intestinului permeabil este o afecțiune care apare la nivelul intestinului subțire. Intestinul subțire prezintă un perete care are rolul de a filtra particulele din alimente. Astfel, acesta permite doar anumitor particule să ajungă în sânge. Atunci când acest perete nu mai funcționează așa cum trebuie, riscul de îmbolnăvire este foarte ridicat.

Foarte puține persoane cunosc care este importanța bacteriilor existente la nivelul intestinelor. Acestea joacă un rol foarte important în digestie și au capacitatea de a produce o serie de vitamine, printre care vitaminele B și K, care îmbunătățesc sistemul imunitar.  Atunci când aceste bacterii nu își mai îndeplinesc funcțiile, pot să apară afecțiuni grave precum diabetul, sindromul colonului iritabil, creșterea tensiunii arteriale, depresia, obezitatea și în cazuri grave, cancerul de colon, potrivit dailymail.co.uk.

Foto: 123rf.com

Citește și:

O echipă de studenți mediciniști oferă informații despre metodele de prevenire a bolilor

Ești predispusă să faci cancer ovarian? Aceasta este aplicația care îți oferă toate răspunsurile

Cum să scapi de respiraţia urât mirositoare în doar 5 minute? Soluția este un leac simplu natural

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate