Ești predispusă să faci cancer ovarian? Aceasta este aplicația care îți oferă toate răspunsurile

aplicația pentru depistarea cancerului ovarian

Cancerul ovarian este o afecțiune care afectează anual un număr tot mai mare de femei. În ajutorul acestora vine o aplicație, care promite să le ofere femeilor informații despre șansele pe care le au să dezvolte această boală.

Multe femei descoperă prea târziu că suferă de cancer ovarian, moment în care nu se mai poate face nimic pentru a fi salvate. Acest lucru se întâmplă în primul rând din cauza faptului că simptomele acestei afecțiuni pot fi confundate cu alte boli ușoare și de cele mai multe ori nu sunt luate în seamă. Chiar dacă încă nu există o analiză specială care să depisteze cancerul ovarian, controalele periodice și analizele de sânge sunt recomandate pentru a avea o imagine de ansamblu asupra stării de sănătate și pentru a monitoriza anumite schimbări ce pot să apară.

Cum funcționează aplicația pentru depistarea cancerului ovarian

Pentru că foarte multe femei amână vizita la medicul ginecolog, recent a fost lansată o aplicație care să le ajute pe femei să descopere dacă sunt predispuse să se confrunte cu cancerul ovarian. Această aplicație analizează o serie de factori de risc, care pot duce la apariția acestei boli. Testul este unul foarte simplu, fiind compus din 5 întrebări simple.

Aici poți face și tu testul pentru a vedea în ce procent ești predispusă să suferi din cauza cancerului ovarian.

Factori de risc care pot duce la apariția cancerului ovarian

Printre principalii factori de risc se numără existența unor cazuri în familie. Astfel, femeile care au rude ce s-au confruntat cu cancerul mamar sau ovarian au șanse mai mari să dezvolte această boală. Un alt factor de risc este vârsta înaintată, această boală instalându-se după vârsta de 50 de ani, în majoritatea cazurilor. Mai mult, femeile care nu au trecut printr-o naștere sau care au avut prima menstruație la o vârstă fragedă pot să se confrunte cu cancerul ovarian.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Alimentele care cresc riscul de a dezvolta cancer la sân. Elimină-le din alimentație imediat

Prima aplicație anticancer pe telefonul mobil, inventată de doi români

Tratament naturist pentru cancer descoperit de un biochimist neamţ

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului