Este sau nu Homeopatia o escrocherie? Abia acum avem certitudinea

este sau nu homeopatia o escrocherie

De câțiva ani se tot vehiculează ideea că principiile pe care se bazează homeopatia sunt bizare și nedocumentate științific și academic. Ei bine, este sau nu Homeopatia o escrocherie? Abia acum avem certitudinea:

Principalul institut de cercetare din Australia, National Health and Medical Research Council (NHMRC), a cedat recent în fața presiunii publice și a lansat primul său raport asupra homeopatiei, elaborat în 2012, dar care nu a fost dat publicității până în prezent. După cum era de așteptat, concluziile proiectului de raport 2012 sunt mult mai pozitive decât ale celui de-al doilea raport – dat publicității în 2015 -, cel care a produs efecte negative la nivel internațional pentru reputația homeopatiei.

Primul raport – revizuire a dovezilor efectuată de către expertul Karen Grimmer din cadrul Universității din Australia de Sud – a constatat că „există dovezi încurajatoare pentru eficacitatea homeopatiei' în cinci afecțiuni, inclusiv infecțiile urechii, ale tractului respirator superior la adulți și în unele efecte secundare ale tratamentului cancerului.

Publicarea raportului din 2015 a declanșat un val de știri inexacte și dăunătoare în întreaga lume, în  care se pretindea că homeopatia nu funcționează. De fapt, cei care analizaseră eficiența acesteia, aplicaseră reguli arbitrare care reduseseră numărul de studii existente de la 176 la numai cinci.

NHMRC este în prezent investigat de avocatul poporului din Commonwealth cu privire la revizuirea dovezilor legate de homeopatie, fiind acuzat de atitudine părtinitoare, raportări greșite, conflicte de interese și încălcarea procedurii.

Dincolo de toate aceste dispute și de discuțiile de pe marginea lor, lucrul care ne interesează de fapt pe toți este unul singur: acela că homeopatiei îi sunt recunoscute meritele în tratarea bolilor și că totul nu este o escrocherie, așa cum s-a încercat să ni se sugereze.

Foto: Shutterstock

Citește și:

INEDIT: Cum au slăbit cititoarele Avantaje

Cum scapi de migrenă

Cu ce alimente se ține postul corect

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate