Este anotimpul magnoliilor

Primavara infloresc magnoliile. Daca nu vrei sa le admiri numai prin parcuri si gradini, planteaza-le in fata casei, impreuna cu alti arbusti decorativi care infloresc timpuriu si sunt usor de ingrijit.

Kerria japonica (Keria)
Arbust originar din Japonia, cu flori simple sau duble, este o planta viguroasa, foarte rezistenta la inghet si adaptata sa creasca in orice sol umed, bine drenat.
O poti aseza intr-un colt semiumbrit din gradina ta.
Dupa inflorire este recomandat sa o cureti de ramurile imbatranite sau uscate, pentru a-i mentine aspectul decorativ.
Toamna, dupa caderea frunzelor, poti obtine noi plante prin divizarea tufei.Syringa vulgaris (Liliac)
Este o planta rustica, care nu are nevoie de conditii speciale, este foarte adaptabila, rezistand si intr-un aer destul de poluat. Infloreste la sfarsitul lunii aprilie-inceputul lunii mai. Il poti aseza fie in plin soare, fie in semiumbra.
Planteaza-l intr-un sol cu un drenaj bun si bogat in humus. Daca iti doresti un astfel de arbust in gradina ta, foloseste seminte, lastari sau drajoni pentru a-l obtine.Viburnum opulus (Roseum)
Colorate in nuante de la verde palid pana la alb, inflorescentele sunt atat de mari, incat ramurile se apleaca sub greutatea lor.
Are o putere de adaptare remarcabila, crescand in aproape orice fel de sol, asezat la soare sau la umbra. Este foarte rezistent la fum, praf etc.
Poate fi tuns dupa inflorire, pentru a-i corecta forma si pentru a indeparta ramurile imbatranite.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Flori - Gradina