Enigma “Prinţului fără de moarte” (prima parte)

Radu, favoritul turcilor la tron, l-a urmărit pe Ţepeş până la castelul Poenari, de pe malul râului Argeş. Conform legendei, aici se sinucide soţia lui Vlad, aruncându-se de pe stânci, pentru a nu fi prinsă de turci. Vlad reuşeşte să scape printr-un pasaj secret din munte. Ajutat de nişte ţărani, el ajunge prin Arefu, în Transilvania, la vărul său Matei Corvin, unde rămăne închis 12 ani.

Aici la Vişegrad se naşte legenda lui Dracula, vampirul fără somn, pornită dintr-o poveste de iubire. Tânărul Vlad se îndrăgosteşte nebuneşte de sora regelui Ungariei şi încearcă să fugă cu ea peste munţi. Pentru dragostea frumoasei prinţese maghiare, se pare că Vlad trece la catolicism. Ba chiar se însoară cu ea în cadrul unei ceremonii neştiute de nimeni, oficiată în secret în modestul castel din pasul Tihuţa, trecătoarea din inima Carpaţilor.

Moartea nescrisă

Iubirea interzisă a celor doi provoacă mânia lui Matei Corvin. Acesta îşi răpeşte sora şi o aduce înapoi în Ungaria. Furios, Vlad aruncă blestemul sângelui asupra familiei regale ungare şi îşi vinde sufletul diavolului, într-un legământ de a deveni veşnic nemort, semn al supunerii faţă de Lucifer, Prinţul Întunecat.

De atunci orice încercare de a-l ucide era, se spune, sortită eşecului. Aceasta este şi explicaţia decapitării sale, căci, devenind vampir, nu putea fi omorât altfel. După alte păreri însă, nimic nu dovedeşte faptul că, aşa cum se crede, i s-ar fi tăiat capul, care a fost dus la Constantinopole, ca dovadă a morţii sale şi nici că acesta ar fi fost furat din capitala Turciei şi îngropat în 1476, sub lespedea de piatră din biserica de la Snagov.

Ceea ce dă apă la moară vampirologilor, care susţin că Dracula nu a dispărut niciodată defintiv din lume, ci că este doar adormit de câteva sute de ani. Sau poate se ascunde în întunericul locurilor din preajma mormântului său.

Citește si Enigma Prințului fără de moarte (partea a doua)

Autor: Adrian Cîlțan

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Spiritualitate