E timpul să nu-ți mai pierzi timpul

E timpul să nu-ți mai pierzi timpul

Trăim într-o lume a vitezei, în care totul se derulează pe repede înainte. Muncești prea mult, îți petreci prea puțin timp alături de cei dragi sau dormi prea puțin. Totul ține, însă, de perspectivă și de felul în care îți organizezi activitățile. Prin doar câteva schimbări poți face ca timpul tău să capete mai mult sens.

Ține un jurnal pentru a vedea ce faci greșit

Deși ai putea spune că nu ai timp pentru așa ceva, să îți notezi pe un caiet sau pe o agendă felul în care îți petreci timpul poate fi una dintre cele mai bune metode de a vedea ce trebuie să schimbi. Când ai totul trecut pe hârtie îți va fi mult mai ușor să monitorizezi rutina zilnică și să decizi ce e bine și ce nu pentru tine.

Îți vei putea da seama care dintre activitățile de zi cu zi îți fac plăcere și la ce ai putea renunța pentru a te putea bucura mai mult de viață. Vei vedea că, deși spui mereu că vrei să îți petreci mai mult timp cu cei dragi, pierzi foarte multe ore concentrat pe chestiuni lipsite de importanță. Poți face oricând schimbările necesare: de la înlocuitul statului la coadă pentru plata facturilor cu o aplicatie de banking și până la renunțatul la televizor sau la rețelele de socializare, în favoarea petrecerii unei ore în plus alături de familie sau prieteni.

Relaxează-te, ia-o ușor!

Sfatul vine dintr-o melodie de-a lui Mika, lansată în urmă cu 12 ani. Deși pare în contradicție cu ideea de a nu-ți pierde timpul, să reduci viteza te-ar putea ajuta să descoperi lucruri noi. E ca atunci când treci cu mașina printr-o pădure, nu apuci să vezi mare lucru, iar în câteva secunde e ca și când nu ai fi fost niciodată în acel loc. Cum ar fi, însă, dacă ai trage pe dreapta, te-ai da jos din mașină și ai face o plimbare prin pădure, te-ai bucura de aerul curat și de frumusețile naturii? Micul tău popas și timpul ar căpăta un cu totul alt sens pentru că ți-ai petrece câteva minute într-un mod mult mai plăcut. Să o iei mai ușor, să reduci viteza în care îți trăiești viața ar putea aduce plusuri evidente în privința felului în care îți petreci timpul.

Concentrează-te pe ceea ce contează cu adevărat pentru tine

Ușor de zis, greu de pus în practică. Fiecare dintre noi își petrece timpul și își organizează viața diferit. Pentru unii poate conta mai mult o carieră de succes, alții își concentrează atenția asupra familiei, în timp ce alții trăiesc de pe o zi pe alta, fără un scop bine definit. Gândește-te bine la ceea ce este cu adevărat important pentru tine și organizează-ți timpul astfel încât să îți îndeplinești planurile.

De asemenea, ar fi bine dacă ai încerca să dai valoare până și celor mai nesemnificative activități. La un simplu calcul, dacă stai în medie trei ore pe zi pe telefon sau în fața televizorului și vei trăi până la 80 de ani, îți vei petrece zece ani din viață făcând doar astfel de lucruri. Nimeni nu-ți va da înapoi acest timp, așa că l-ai putea investi în activități mai productive, cum ar fi să citești, să scrii sau să ieși la o cafea cu o persoană dragă.

Trebuie să știi în permanență cât de puțin timp ai și să îl gestionezi astfel încât să nu ți se mai pară că îl pierzi de pomană. În 24 de ore, ai cam 8 ore de somn, 8-10 ore de muncă, încă cel puțin o oră de activități casnice și îți mai rămân 5-6 ore în care să faci doar ceea ce îți place. Încearcă să prețuiești mai mult acest timp și să te foloseşti de el din plin din el.

Material realizat cu sprijinul bcr.ro

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse