Dormi cu lumina aprinsă în timpul nopții? Aceasta este boala pe care riști să o dezvolți

dormi cu lumina aprinsă

Poate că faci asta încă din copilărie și efectiv nu poți să adormi dacă este beznă în dormitor, însă ar trebui să scapi rapid de acest obicei. Expunerea la lumină în timpul nopții poate favoriza apariția unei boli grave, care îți pune viața în pericol.

Deși pare un lucru cât se poate de banal, dormitul cu lumina aprinsă este mai periculos decât îți poți imagina.

Ce boală riști să dezvolți dacă dormi cu lumina aprinsă în timpul nopții?

Cercetătorii au analizat acest obicei și au ajuns la concluzia că femeile care dorm cu lumina aprinsă au cu 14% mai multe șanse să dezvolte cancer la sân, în comparație cu cele care nu fac acest lucru.

În studiile realizate în trecut, oamenii de știință au arătat că expunerea la lumină în timpul nopții duce la secretarea unei cantități mult mai mici de melatonină, hormonul care induce starea de somnolență, potrivit dailymail.co.uk. Astfel, ritmul normal al organismului este dereglat, iar problemele de sănătate pot să se dezvolte mult mai rapid. În plus, absența melatoninei favorizează creșterea tumorilor, ceea ce le poate face pe femei să se confrunte cu cancerul la sân.

Pentru a confirma această ipoteză, oamenii de știință au monitorizat 110,000 femei, analizând modul în care acestea se odihnesc. Testele au arătat că tumorile canceroase localizate în zona sânilor cresc pe măsură ce expunerea la lumină este mai mare. Astfel, ferește-te să mai faci acest lucru, asta dacă vrei să elimini din start riscul de a dezvolta această boală.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

7 semne care îți arată că ai lipsă de calciu

Testul de sânge care ar putea depista cancerul înainte ca simptomele să apară

Bolile cronice de care suferă românii, agravate de depresie. Cum influenţează depresia speranţa de viaţă în ţara noastră

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate