Periajul dentar, înainte sau după masa de dimineață? Uite care este părerea specialiștilor

O bună igienă orală este foarte importantă pentru a avea o dantură perfectă și pentru a preveni apariția principalelor probleme la nivelul cavității bucale. Astfel, periajul dentar a intrat în rutina foarte multor persoane și pentru că este un obicei foarte comun, de el se leagă o mulțime de mituri.

Încă de mici suntem învățați că pentru a avea dinți albi, sănătoși și fără carii trebuie să ne periem dinții de cel puțin două ori pe zi, de preferat dimineața și seara. Cu toate că mulți dintre noi ne spălăm pe dinți imediat ce ne-am trezit, specialiștii în igienă orală sunt de părere că nu trebuie să existe o regulă strictă legată de acest lucru, potrivit thesun.co.uk.

Periajul dentar, înainte sau după masa de dimineață?

O mulțime de persoane s-au întrebat cum este mai bine să procedeze pentru ca dantura să nu aibă de suferit. Asociația Britanică Dentară a dorit să lămurească această problemă, explicându-le oamenilor că nu este atât de important dacă ne periem dinții înainte sau după masă și că alta este regula pe care trebuie să o respectăm. Mai exact, dacă alegem să servim masa și abia apoi să ne spălăm pe dinți, trebuie să așteptăm cel puțin o oră după masă pentru a face acest lucru. Dacă micul dejun este bogat în fructe sau sucuri, acestea pot afecta smalțul, iar dacă periajul se face imediat după masă, acest lucru va avea un impact negativ asupra danturii.

Specialiștii recomandă ca periajul să se facă de două ori pe zi, seara și în orice alt moment al zilei. Dinții trebuie periați cel puțin două minute și trebuie curățată cu atenție și zona gingiilor și cea a limbii, asta pentru ca alimentele să nu rămână în aceste locuri. În plus, specialiștii sunt de părere că apa de gură nu trebuie folosită imediat după periaj și asta pentru că va anula efectul pastei de dinți. Apa de gură poate fi folosită ulterior și este recomandat ca timp de 30 de minute de la utilizare, să nu se consume alimente sau diferite băuturi.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum să scapi rapid de febra musculară? 3 remedii naturale care au efecte imediate

Cum poți reduce cu 20% riscul de a te îmbolnăvi de cancer? Specialiștii au descoperit vitamina care luptă împotriva celulelor canceroase

Ce se ascunde în spatele unei banale dureri de umăr? Acestea sunt bolile de care poți suferi

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate