Din secretele bucătăriei malteze

Din secretele bucătăriei malteze

gastronomie Malta-1

Cu influențe siciliene, mediteraneene și nord-africane, bucătăria malteză este fără doar și  poate o parte importantă a concediului. Încearcă diverse restaurante tematice, mănâncă  pește proaspăt și nu te limita la alegeri familiare.

Specialitățile Maltei sunt iepurele (fenek), sub diverse forme – de exemplu, tocană de iepure cu vin și mirodenii, și produsele de patiserie numite „pastizzi', un foitaj cu brânză (ricotta, de

Despre pâinea preparată în Malta se spune că este cea mai bună din lume. O poți încerca în două variante – hobz, role mici și moi, sau ftira, în formă de inel. Un tip de gustare este „gbejniet', brânză de capră în formă de bile, simple sau piperate.

Alte preparate deosebite pe care le găsești în restaurantele din Malta sunt: „torta tal-lampuki' – plăcintă cu lampuki (pește local care poate fi găsit doar între lunile septembrie și noiembrie), legume, nuci, măsline și stafide, „bragioli' – felii de carne de vită umplute cu brânză, șuncă și mirodenii, „ross il-forn' – orez la cuptor cu carne tocată de porc, carne de vită, ouă, șuncă și brânză ricotta, „timpana' – macaroane cu carne tocată de porc și de vită, ouă, brânză, ficat de pui  și șuncă, sau pește-spadă prăjit cu sos de capere, roșii și ceapă.

Deserturile pe care nu vrei să le ratezi în Malta sunt „quabbajt', un fel de nuga cu migdale și  miere, și „mqaret', produse de patiserie cu diverse arome și umpluturi.

Băuturile obișnuite aici sunt vinurile și berea locală Cisk, mai dulce decât berile europene, iar  printre cele non-alcoolice se află o băutură specifică doar acestei insule, Kinnie, preparată din  portocală și mirodenii. Fostă colonie a Marii Britanii, Malta a păstrat obiceiul ceaiului negru băut cu lapte.

Încearcă la fiecare masă câte un preparat nou și descoperă pas cu pas plăcerile gastronomice ale Maltei.

Early Booking Malta

hotel Excelsior 5* – de la 549 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel – 15 ani  021/318.59.92

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Bucataria Internationala