Despre sănătate, cu responsabilitate

Despre sănătate, cu responsabilitate

Campania Despre sănătate, cu responsabilitate' își propune să contribuie la informarea și responsabilizarea consumatorilor cu privire la utilizarea corectă a medicamentelor fără prescripție medicală, suplimentelor alimentare și dispozitivelor medicale pentru îngrijire personală, pentru ca aceștia să poată lua decizii informate privind modul în care își gestionează propria sănătate.

Mesajele campaniei despre sănătate cu responsabilitate

Oamenii trebuie să știe că medicamentele fără prescripție medicală, suplimentele alimentare și dispozitivele medicale pentru îngrijire personală, utilizate corect, pot fi o opțiune eficientă de îngrijire a sănătății. Este necesară informarea corectă a consumatorilor pentru ca aceștia să poată lua decizii responsabile cu privire la propria sănătate. Informațiile incomplete, incorecte sau înșelătoare pot avea un impact negativ asupra consumatorilor, care pot recurge la administrarea sau utilizarea de produse din cele trei categorii în detrimentul propriei sănătății.

Nu vă speriați de suplimentele alimentare!

Suplimentele alimentare sunt preparate ce conțin vitamine, săruri minerale sau alte substanțe cu efect nutrițional sau fiziologic (fibre, aminoacizi, acizi grași, extracte vegetale sau animale), indicate atunci când, din anumite motive, aceste substanțe lipsesc sau nu se regăsesc într-o cantitate suficientă în dieta zilnică. Consumul de suplimente nutritive nu trebuie să înlocuiască o alimentație echilibrata ci, eventual, să vină ca o completare a unui stil de viață sănătos. Suplimentele alimentare pot fi folosite pentru a menține vitalitatea organismului sau pentru a-l proteja de acțiunea factorilor externi, atunci când necesarul de substanțe nutritive asimilat din alimentație nu este suficient pentru a oferi acest sprijin organismului.

Despre sănătate, cu responsabilitate

Diferența între medicamentele fără rețetă și suplimentele alimentare

Medicamentele fără rețetă medicală, sunt preparate medicamentoase ce au rolul de a preveni, trata o boală sau simptomele acesteia, în timp ce suplimentele alimentare sunt produse ce conțin substanțe nutritive, menite să completeze alimentația normală a unei persoane. În funcție de conținutul lor, cât și de legislația aplicabilă, suplimentele alimentare pot fi încadrate în două categorii mari: cele care conțin vitamine și minerale și cele care conțin plante și extracte din plante.

Citește și:

Care sunt principalele cauze de deces la nivel mondial? 10 afecțiuni care îți pot pune viața în pericol

Ficatul tău funcționează bine?

Prof. dr. Carmen Ginghină, medic primar cardiolog, totul despre bolile inimii

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului