Dependența de telefoanele mobile crește riscul de depresie și anxietate. Uite de ce

dependenta de telefoanele mobile

dependenta de telefoanele mobile

Dependența de telefoanele mobile este tot mai întâlnită în societatea zilelor noastre. Foarte mulți oameni nu pot renunța nici în ruptul capului la telefonul mobil, iar acest lucru le poate pune sănătatea în pericol.

Telefoanele mobile au evoluat foarte mult  și s-au transformat din simple dispozitive pe care le folosim doar pentru a lua legătura cu alte persoane, în aparate care îndeplinesc o mulțime de funcții care ne fac viața mai ușoară. Dezvoltarea lor rapidă i-a convins pe oameni că trebuie să le acorde o atenție mult mai mare, motiv pentru care foarte multe persoane au ajuns să fie dependente de telefonul lor mobil.

De ce este periculoasă dependența de telefoanele mobile?

Specialiștii de la Universitatea Illinois au descoperit că această dependență de telefonul mobil poate să ducă la anxietate și stări depresive. Astfel, sănătatea oamenilor este pusă serios în pericol. Atunci când vorbim despre dependență,  nu facem referire la simpla utilizare a telefonului, ci la acele persoane care trăiesc pentru a folosi telefonul mobil.

În cadrul studiului efectuat de cei de la Universitatea Illinois au fost chestionați 300 de studenți. Sănătatea mintală a acestora a fost testată, cercetătorii fiind interesați de modul în care folosirea telefonului mobil și a internetului le-a afectat studenților performanțele academice. Mai mult, cercetătorii au vrut să afle dacă studenților li se pare că viața este plictisitoare, goală sau tristă în situația în care internetul nu ar exista. În urma analizării răspunsurilor, specialiștii au ajuns la concluzia că dependența de telefon  îi aduce pe oameni în pragul depresiei și majoritatea au stări de anxietate.  Cu toate astea, în cazul celor care folosesc telefonul mobil pentru a scăpa de plictiseală, rezultate au arătat că nu există riscul ca sănătatea lor mintală să fie afectată. Astfel, mult mai importantă decât dependența de telefonul mobil este motivul pentru care oamenii aleg să își petreacă majoritatea timpului pe telefon, potrivit sciencedaily.com.

Folosirea mobilului poate avea și efecte benefice asupra organismului. Studiul a demonstrat că persoanele care au fost supuse unei situații steresante au reușit să o depășească mult mai ușor dacă le-a fost permisă utlizarea telefonului mobil, comparativ cu cei cărora le-a fost interzis acest lucru.  Specialiștii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește dependența de telefonul mobil și de efectele acesteia, dar subliniază că atât timp cât acest obicei vine din pură plictiseală, nu există niciun motiv real de îngrijorare.

 

Foto:123rf.com

Citește și:

Cele mai practice aplicații mobile pentru femei

Care sunt noile cauze ale durerii de cap

Cum îți protejezi copilul de informațiile periculoase de pe Internet

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate