Cele mai practice aplicații mobile pentru femei

aplicații mobile pentru femei

aplicații mobile pentru femei

Trăieşti într-o lume a tehnologiei mobile şi asta îţi simplifică, fără doar şi poate, viaţa. Intri pe FB, trimiţi mesaje, vezi clipuri on-line sau cauţi rapid soluţii pentru a avea grijă de sănătate ori de siluetă.

Suntem martorii unei noi revoluţii tehnologice care transformă lumea din jur în ceva nou. O „revoluţie în mişcare' ce detronează PC-urile. Ceea ce făceai acum 4-5 ani pe desktop faci acum cu uşurinţă de pe un mobil. De altfel, tot atât de explozivă este, în ultimii ani, şi rata de pătrundere a smartphone-urilor printre noi. Aceasta ajunge în prezent la peste 40%. La fel şi consumul de date mobile.

Statistic, datele analiştilor IT confirmă această evoluţie, căci dispozitivele mobile au depăşit PC-urile în România. Aproape jumătate dintre români folosesc internetul în fiecare zi. Peste 35% dintre noi (o spun cifrele) folosesc internetul pe mobil imediat ce fac ochi dimineaţa.

Citește și Prima aplicație anticancer pe telefonul mobil, inventată de doi români

Şi atunci când mergem la cumpărături situaţia stă la fel: 50% dintre noi, de cum intrăm într-un mall, ne conectăm la internet prin Wi-Fi. Numărul acesta este depăşit cu mult în weekend. Proporţia covârşitoare printre utilizatorii de date mobile e cea a femeilor. Motivul? Pe mobil încep să se adune toate informaţiile utile. E posibil ca doamnele să plece de acasă fără portofel şi să renunţe să se mai întoarcă după el, dar nu pleacă fără telefon.

Tot doamnele sunt cele care accesează cel mai mult platformele şi aplicaţiile de shopping on-line, cele mai multe aplicaţii de socializare şi comunicare. De asemenea, foarte accesate sunt şi cele destinate sănătăţii, frumuseţii şi îngrijirii personale, provocarea creatorilor de „aplicaţii feminine' devenind aceea de a aduce informaţia relevantă pentru pe un ecran mic.

Descoperă şi tu cele mai folosite aplicaţii mobile dedicate femeilor, de care cu greu te poţi lipsi.

Muzică, siluetă şi fashion

În materie de muzică, cea mai căutată ofertă pare a fi Zonga. Aplicaţia permite accesul la peste 36 de milioane de piese și oferă topuri cu artiştii în trend. În plus, poţi face playlisturi cu muzica preferată şi share-ui cu prietenii. Nu în ultimul rând, e apreciat sunetul high-definition.

Cele mai utilizate aplicații accesate din telefoanele femeilor sunt cele dedicate sănătăţii şi siluetei. Astfel, majoritatea aplicaţiilor mobile destinate femeilor oferă sfaturi pentru îngrijire, wellness, diete, dar şi ultimele informaţii în materie de fashion şi styling.

Lose It este o aplicaţie ce conţine un calculator personal de calorii asimilate zilnic. Cu ajutorul ei, poţi planifica mesele de peste zi şi poţi meţine constantă preocuparea pentru dietă. MyFitnessPal este una dintre cele mai apreciate unelte de slăbire digitale. Aceasta te ajută să obţii o siluetă de invidiat. Include un scanner pentru codul de bare al alimentelor care îţi spune imediat conţinutul acestora în calorii, grăsimi, proteine, carbohidraţi, zaharuri, fibre, colesterol. În plus, calculează instant şi valoarea lor nutriţională.

Citește și Cum să faci sport singur acasă! Cele mai bune aplicații pentru fitness te ajută să fii motivat

Dacă iubeşti moda sau eşti preocupată de tendinţele fashion, poţi accesa, direct de pe mobil, aplicațiile Hair Style Design și Nail Design. Acestea îţi oferă sugestii şi îţi permit să alegi coafura sau manichiura cea mai potrivită pentru tine, pentru o ocazie anume sau un anumit moment al zilei. Fashion Freax Street Styles este aplicaţia socială unde vizualizezi stiluri aflate în tendinţe şi postezi propriile piese de îmbrăcăminte sau accesorii.

O altă aplicaţie utilă este RedLaser, care scanează codul de bare al produsului pe care doreşti să-l cumperi şi îţi arată cel mai bun preţ şi magazinul de unde poţi să-l achiziţionezi.

Sănătatea intimă

Două aplicaţii dedicate şi extrem de utile se află pe primele locuri în topul preferinţelor feminine. Glow şi Clue sunt aplicaţii profesionale destinate monitorizării menstrelor, accesibile de pe smartphone. De asemenea, cu ajutorul lor poți monitoriza temperatura bazală sau nivelul de stres şi estima perioadele fertile. Sunt dedicate atât pentru femeile care acordă o atenţe mărită sănătăţii intime, cât şi celor care au dificultăţi în a rămâne însărcinate.

Mai mult, pentru a te proteja de situaţiile neplăcute, mai ales în perioadele premenstruale şi a-ţi reaminti când trebuie să iei pilula anticoncepţională, există myPill, aplicaţia contraceptivă, valabilă şi pentru Android şi pentru IOS. Cea mai apreciată aplicaţie, dedicată proaspetelor mămici, este Smart Mom. Prin această aplicație, ele au acces la informații utile și necesare, atât pentru bebeluș, cât și pentru ele.

Nici viitoarele mame nu au fost uitate. Pe durata sarcinii, ele pot accesa Glow Nurture, o aplicaţie de monitorizare a gravidităţii care estimează data naşterii. Totodată, oferă acces la informaţii importante despre bebeluş. Una dintre cele mai descărcate aplicaţii destinate viitoarelor mămici, dezvoltată special în România, pentru mobil şi tabletă, este OdiseeaSarcinii. Cu ajutorul ei poți parcurge mai uşor cele aproximativ 40 de săptămâni de sarcină.

În plus, pentru perioada pre şi post natală, femeile găsesc utile şi aplicaţiile cu sfaturi de îngrijire personală sau diete, precum Calorie Counter. Cu ajutorul acesteia, se pot urmări numărul de calorii consumat zilnic şi sfaturi pentru a-şi păstra forma fizică.

Perfect feminin

Pentru doamnele active şi femeile de afaceri există alte câteva aplicaţii speciale din domeniul practic şi utilitar. Aşa este M-Pesa pentru trimiterea de bani, electronic, către alți utilizatori M-Pesa şi plata facturilor direct din telefon.

Citește și Aplicații utile și eficiente pentru telefonul mobil care te ajută să înveți limbi străine

La fel şi Star Taxi, una dintre cele mai moderne aplicații pentru comanda unui taxi. Nu este nevoie să suni, telefonul localizându-te automat. Dintre aplicaţiile „casnice', accesate sunt: Homemade și Taste of Romania. Prima este o aplicaţie destinată videodivertismentului care îți aduce direct pe telefon cele mai interesante clipuri și imagini. Cea de-a doua este o aplicaţie mobilă prin care vei descoperi cele mai gustoase mâncăruri, reţete noi şi recomandări.

Autor: Adrian Cîlțan

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse