De ce ți se înroșesc ochii? Principalele cauze care duc la apariția acestei probleme

Ochii sunt foarte sensibili și orice factor extern poate provoca înroșirea acestora. Odată instalată această problemă, la nivelul ochilor poate să apară un disconfort, însoțit de dureri puternice și lăcrimare.

Înroșirea ochilor apare atunci când vasele de sânge existente în această zonă se umfă. În cele mai multe dintre cazuri, acest lucru se întâmplă pe fondul unor probleme de sănătate minore, dar există și situații în  care înroșirea ochilor poate fi semnul unei afecțiuni grave.

De ce ți se înroșesc ochii?

1. Ochii uscați

Cea mai întâlnită cauză care duce la înroșirea ochilor o reprezintă uscarea acestora. Atunci când te confrunți cu problema ochilor uscați, vasele de sânge se inflamează și acest lucru provoacă roșeața din această zonă. Lacrimile artificiale sunt o soluție pentru persoanele care au de suferit din cauza ochilor uscați, potrivit rd.com.

2. Alergii

Fie că vorbim despre alergiile de sezon, fie că ne referim la cele care apar ca reacție la diferite alimente sau substanțe, acestea se manifestă în multe cazuri prin înroșirea ochilor. În perioadele din an în care suntem predispuși la alergii, medicii ne sfătuiesc să apelăm la compresele cu apă rece, la picăturile de ochi pentru alergii și să evităm pe cât posibil zonele care ne fac rău.

3. Medicamentele

Cu toate că ne sunt prescrise de medic și ne ajută să tratăm diferite boli, anumite medicamente pot duce la inflamarea vaselor de sânge de la nivelul ochilor. Somniferele, antidepresivele sau medicamentele care reduc durerile pot provoca înroșirea ochilor.

4. Menopauza

Atunci când ajung la menopauză, femeile trec prin schimbări radicale, iar una dintre ele poate fi reprezentată de uscarea ochilor. Dezechilibrul hormonal de la nivelul organismului determină uscarea ochilor, ceea ce duce automat și la înroșirea acestora.

5. Infecții

Infecțiile sunt o altă problemă care provoacă înroșirea ochilor. Conjunctivita este boala care afectează sănătatea ochilor, dar problemele pot să apară și în momentul în care sunt folosite lentilele de contact într-un mod greșit.

6. Vase de sânge sparte

Această problemă este una foarte serioasă și este foarte important să se facă diferența între o simplă roșeață și un vas de sânge spart. Medicii spun că vasele de sânge se sparg de cele mai multe ori doar la nivelul unui singur ochi, moment în care este nevoie de vizita la medic.

Foto: shutterstock.com

Citește și: 

Semnele care îți arată că mănânci o cantitate mult prea mare de sare

Te culci în fiecare seară foarte târziu? Uite cum îți poate afecta sănătatea acest obicei

Testul de urină care depistează cancerul. Când ar putea fi folosit?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului